пʼятниця, 20 серпня 2010 04:46

Цушко хоче ліквідувати непопулярні партії

Лідер Соціалістичної партії, міністр економіки 47-річний Василь Цушко пропонує ліквідувати партії, які "не мають суспільної підтримки":

— Потрібно ухвалити таке законодавство: не мають підтримки на одних виборах, на других — усе, можна закривати. Немає підтримки — немає партії. У нас створили майже 200 партій. Ті самі особи переходять з одних в інші і нічого не змінюють.

СПУ на парламентських виборах 2007-го не подолала 3-відсотковий бар"єр. У першому турі президентських виборів 2010 року її тодішній лідер Олександр Мороз набрав 0,38% голосів.

— В Україні неможливе закриття партій через відсутність суспільної підтримки. Це незаконно і неконституційно, — коментує "нунсівець" Юрій Ключковський, 61 рік. — Основний закон стверджує, що є свобода об"єднань, зокрема у політичній партії. Вона захищена кількома міжнародними угодами, ратифікованими Україною. Це одне з фундаментальних прав людини і громадянина. І не Цушку визначати, хто має користуватися таким правом, а хто — ні. Він не знає Конституції. Хай би спочатку розібрався, що йому в Міністерстві економіки робити. Якщо партія протягом 10 років не бере участі у виборах, то припиняє своє існування. Але ніколи у світі не вважалося, що низька підтримка партії є підставоюдля її ліквідації.

Зараз ви читаєте новину «Цушко хоче ліквідувати непопулярні партії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути