четвер, 25 березня 2010 07:59

"Щоб землю приватизувати, кругом плати!"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Перед початком засідання уряду 24 березня міністр оборони Михайло Єжель (праворуч) показує документи міністру надзвичайних ситуацій Нестору Шуфричу
Перед початком засідання уряду 24 березня міністр оборони Михайло Єжель (праворуч) показує документи міністру надзвичайних ситуацій Нестору Шуфричу

У залі засідань Кабміну за спиною прем"єра повісили портрет президента Януковича. Фотографія метр заввишки.

— Глава держави — це як символ, прапор і герб. Вас дивує, що в країні є президент? — пояснює журналістам міністр юстиції Олександр Лавринович.

За кілька хвилин має початися засідання уряду.

— Прокуратура, можна вас на хвилинку? — міністр культури Михайло Кулиняк на вході до зали зупиняє заступника генпрокурора Тетяну Корнякову.

Та обертається з усмішкою:

— Хочете подивиться, як ми танцюємо? Ми дуже добре вміємо.

Відходять убік та говорять про перевірки закладів культури.

О 10.00 заходить глава уряду 62-річний Микола Азаров. Пропускає вперед представника президента у Кабміні Ірину Акімову. Зачитує українською з аркуша вступне слово. Каже, що дав меру Києва короткий час для наведення ладу. Також повідомляє, що в четвер у Москві зустрічається із прем"єром Росії Путіним. Говоритимуть про збільшення товарообігу між країнами. Готують двосторонні угоди, які розширять торговельні зв"язки.

— Закінчується робота над першим варіантом проекту держбюджету, — продовжує Азаров. — Звертаю увагу міністрів — бюджет антикризовий, усі повинні економити кошти, а не входити з пропозиціями про збільшення витрат. Є тільки два напрямки, за якими буде суттєве збільшення: соціальний розвиток та інвестиційна складова.

До журналістів виходить віце-прем"єр з економічних питань 50-річний Сергій Тігіпко. Розповідає, в бюджет закладають курс долара 8 грн і нинішню ціну на газ — $334. Прогнозують 5-відсотковий дефіцит.

В архітектуру прийшли — кажуть, по 20 тисяч. А де ж їх узяти?

— Восени маємо закінчити співпрацю з Міжнародним валютним фондом за програмою, укладеною попередньою владою, — каже. — Починаємо переговори, що робити далі — продовжити цю чи складати нову. Моя пропозиція — створити нову. Попередня була спрямована на подолання кризи. А зараз ми починаємо етап середньострокового зростання.

У цей час під Кабміном зібралися мітингувальники. Вимагають відправити у відставку голову Держкомзему Олега Кулініча, покласти край незаконним звільненням у відомстві, корупції.

— Що це таке — за те, щоб землю приватизувати, кругом плати та плати! — обурюється Зінаїда Мусіївна, 70 років, із Київської області. — Шостий год пішов, як п"ять соток не можу підписать. Онуки підростають. А вони беруть наші документи та тягнуть. У санстанції — 250, у спадщині — 400, в архітектуру прийшли — кажуть, по 20 тисяч. А де ж їх узяти?

До мітингувальників виходять кілька працівників Кабміну. Запрошують активістів усередину. Решта розходяться.




1,5


СТІЛЬКИ годин тривало друге робоче засідання уряду Миколи Азарова в середу 24 березня. За прем"єрства Юлії Тимошенко урядовці засідали 4–5 год., часто — до вечора. Азаров приїхав до Кабміну о 9.15. Тимошенко приїжджала о 9.40–9.45.

Зараз ви читаєте новину «"Щоб землю приватизувати, кругом плати!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути