четвер, 25 березня 2010 07:57

Чотири тисячі студентів утворили "АнтиТабачний" ланцюг

Автор: фото: Ігор ХОМИЧ
  Львівські студенти йдуть вулицею Степана Бандери у напрямку залізничного вокзалу у вівторок. Водій тролейбусу №9 зупинився, щоб дати їм дорогу
Львівські студенти йдуть вулицею Степана Бандери у напрямку залізничного вокзалу у вівторок. Водій тролейбусу №9 зупинився, щоб дати їм дорогу

У вівторок близько 4 тис. львівських студентів взялися за руки й розтягнулися живим ланцюгом від головного корпусу університету Франка до Львівської політехніки та залізничного вокзалу. По ланцюгу передали півметрову "залікову книжку", де зібрали підписи за відставку міністра освіти й науки Дмитра Табачника.

— Студенти вписали в заліковку вигадані для міністра предмети: "налапокладство", "основи казнокрадства", "історична містифікація", "прикладна русифікація", — каже студент Політехніки 25-річний Андрій Бень. Тримає в руках заліковку. В усіх графах виставили Табачнику "відмінно".

Студент лісотехнічного університету 22-річний Володимир Скробич прийшов із саморобним плакатом "Табачник — привид минулого! На нари україножера!".

— Сам друкував. 10 гривень заплатив, — каже. — Відпросилися із занять у викладача. Молодь в аграрці не дуже активна. На живий ланцюг прийшли чоловік 20. Решті все одно.

Із заліковкою двоє учасників "АнтиТабачної" кампанії поїхали до Тернополя. Там студенти продовжать її у четвер. Потім передадуть заліковку до Луцька, Харкова, Сум, Кіровограда.

Активістів "АнтиТабачного" протесту в східних областях викликають до себе ректори ВИШів та куратори студентських груп.

— Кажуть, "Ну навіщо воно вам". Погрожують, що якщо продовжуватимемо, то вчитися будемо в інших місцях, — розповідає  студент Харківського університету ім. Каразіна Іван Кішка, 22 роки. — Деяких забирали у міліцію. Там теж проводили бесіди.

Зараз ви читаєте новину «Чотири тисячі студентів утворили "АнтиТабачний" ланцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути