пʼятниця, 01 квітня 2011 06:15

Черновецького можуть арештувати перед виборами

— За останні два-три роки бюджет міста втратив 70 мільярдів гривень, — заявляє на засіданні Київради 50-річний Олександр Попов, голова столичної міськдержадміністрації. — Йдеться про втрачені об'єкти комунальної власності, нерухомість і землі. Треба повернути киянам вилучене майно і покарати винних. У цьому залі є люди, які стали мільярдерами в результаті своєї діяльності в Київраді.

Попов проаналізував рішення установи під час роботи команди екс-мера Леоніда Черновецького. Попросив відправити у відставку ставленика колишнього київського голови — секретаря міськради 30-річного Олеся Довгого.

— Якщо в Київраді є лояльна до Попова більшість, то це можна зробити, — вважає політолог Володимир Фесенко, 52 роки. — Він уже перебудував київську владу, а тепер реконструює міську раду. Заява Попова матиме наслідки — триватиме розслідування дій мера Леоніда Черновецького та його команди. Після слідства має бути суд. Серед експертів є думка, що екс-мера можуть арештувати ближче до виборів. Така демонстрація рішучості, гра на непопулярності Черновецького, на боротьбі з корупцією та наведенню порядку підняли б рейтинг Попову. Зараз усуватимуть тільки людей Черновецького. Його не прибиратимуть, бо Партія регіонів не готова до виборів у Києві.

Ходять чутки, що порушили кримінальні справи щодо одного з депутатів Київради, зятя Черновецького — В'ячеслава Супруненка. Кажуть, факти зловживань оприлюднять у квітні. Супруненко останні кілька місяців перебуває в Італії.

Зараз ви читаєте новину «Черновецького можуть арештувати перед виборами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути