вівторок, 04 жовтня 2011 00:15

Черновецького можуть висунути проти Кличка

Столичний міський голова 59-річний Леонід Черновецький повернувся в Україну. Газета "Сегодня" повідомляє, що в суботу його бачили в аеропорту "Бориспіль". Був у спортивному костюмі й великій кепці, щоб прикрити обличчя.

Останні місяці він провів в Ізраїлі. Жив на вул. Герцеля Розенблюма в Тель-Авіві. Хоч керівник столичної держадміністрації Олександр Попов запевняє, що за останні роки міський бюджет розграбували на 70 млрд грн, кримінальної справи проти Леоніда Черновецького не відкрили.

— Якщо Черновецький повернувся, то тільки тому, що домовився з владою, — вважає експерт із питань управління територіями Юрій Ганущак, 50 років. — Можливо, йому гарантували недоторканність в обмін на активи. Вплив Черновецького на діяльність у місті буде нульовим. Фракція його блоку в Київраді саморозпустилася. Але владі зараз вигідно вішати всіх собак за стан міста на мера.

Хоча варіант "сиди тихенько, доки не посадили в тюрму" імовірніший, є й інший. Леоніда Черновецького можуть висунути на виборах мера технічним кандидатом. Скажімо, проти Віталія Кличка, щоб відбирав у нього голоси на користь провладного кандидата.

— Черновецький завів Київ у глухий кут кілька років тому, коли міськрада швидко проголосувала за пункти позаконкурсного розподілу землі — майже по 200 виділень у невідомі руки за день. У такий термін можна було лише красти. А тепер міський голова своїх обов'язків не виконує, однак виборів не оголошують, — додає директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" 61-річний Олександр Сергієнко. — Популярна версія про розлучення з дружиною (на 21 жовтня призначене засідання суду щодо розірвання шлюбу Черновецького з Аліною Айвазовою. — "ГПУ"). Можливо, мер приїхав розпорядитися статками родини, які нажив "непосильным трудом".

Зараз ви читаєте новину «Черновецького можуть висунути проти Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути