четвер, 02 грудня 2010 05:30

Бродський готовий до відставки

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Михайло Бродський
Михайло Бродський

— Ого! Стільки журналістів я збирав лише тоді, коли мене випустили з тюрми, — округлює очі 51-річний Михайло Бродський, голова Державного комітету з підприємництва. Іде коридором Кабміну. Його обступають із півсотні представників медіа. Запитують, чи чув він про свою можливу відставку. Напередодні президент наклав вето на Податковий кодекс, одним із розробників якого був Михайло Бродський.

— Як нормальний чиновник я завжди готовий до відставки, — каже. — Мені дзвонили друзі. Запитують: "Тебе що, звільнили?" Не знав, що їм сказати. Але як був я Михайлом Юрійовичем Бродським, так ним і залишуся.

Як думаєте, президент вас звільнить?

— Звідки мені знати? Окрім мене ще треба було звільнити людей 50, — заходиться сміхом. — Якби я був на місці президента і звільняв, то це було би "щось із чимось".

Добровільно у відставку не піду. Чому мене зробили крайнім, не знаю. В кодексі багато моїх напрацювань, я все життя займався дрібним і середнім бізнесом. Чітко розумію, що там і як відбувається. Постарався максимально закрити "чорні" схеми.

Очікували, що Віктор Янукович накладе вето на Податковий кодекс?

— Вето Януковича справедливе по другому розділу, по адмініструванню (податків. — "ГПУ"). Тому він і наклав "легке", неповне вето, коли деякі статті треба буде змінити в парламенті. Думаю, що зміни, які запропонує президент, приймуть десь до п'ятниці.

Загалом кодекс закриває велику кількість тіньових схем, якими користувалися великий і середній бізнес. Вони не хотіли платити податків, і через це бюджет недоотримував.

Як ставитеся до бізнесменів, які вийшли на майдан?

— Це вже поза рамками розумного. Підприємці мають працювати, а не стояти. А які права вони там відстоюють? Не платити податків? Ну, тоді це не до мене. Узагалі більше не хочу цього коментувати.

Зараз ви читаєте новину «Бродський готовий до відставки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути