пʼятниця, 22 лютого 2013 06:00

Боїться заворушень

Четвертий і п'ятий роки президентства Віктора Януковича будуть пов'язані з іще більшою монополізацією ресурсів у його руках і тих бізнесменів, які асоціюються з оточенням глави держави. Так вважає політтехнолог Тарас Березовець, 37 років:

— Янукович тривалий час демонструє стабільність поглядів. В економічній політиці вони пов'язані з надвисокою роллю держави у регулюючих процесах.

З іншого боку, президент абсолютно щирий, коли говорить, що Європейський Союз є бажаним для України. Він справді прагне цього року підписати угоду з ЄС, розуміючи, що тільки там є економічні перспективи. Зокрема для бізнесу його оточення.

Нинішня економічна ситуація не залишає Януковичу іншого варіанта, як посилювати податковий тиск. Через це — збільшення ролі податкової служби, що виросла в Міністерство доходів і зборів.

Фобії президента стосовно соціальних заворушень приведуть до активізації силових структур. Інша річ, що компетенція правоохоронних органів стрімко падає через перенасиченість вихідцями з одного регіону. Покладатися на їхню професійність Віктору Федоровичу буде дедалі важче.

Будь-який тиск породжує зворотню реакцію. Президенту потрібно бути готовим до радикалізації політичного середовища і відповідних дій опозиції. А значить, контролювати політичну ситуацію ставатиме важче.

Зараз ви читаєте новину «Боїться заворушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути