пʼятниця, 15 червня 2012 00:00

Боротьба з другою державною мовою приведе "Свободу" в парламент

 

У Партії регіонів рейтинг стабілізувався, вважає політтехнолог 37-річний Тарас Березовець:

— Влада достатньо активно виплачує "Вітіну тисячу" та вкачує гроші в соціальні програми, маючи доступ до державного фінансування. На тлі інших політичних сил створюється враження, що Партія регіонів щось робить. Також на рейтинг партії працюють їхні мажоритарники, бо займаються вирішенням нагальних проблем — соціалкою, ремонтами.

У "Батьківщини" завжди був найбільший прихований рейтинг. Людину питають: "Будете голосувати за "Батьківщину"? А вона думає: "Чого питають на вулиці? Раптом провокація?". Отакі опитування пророкують "Батьківщині" провал, а на виборах вони отримують на 25-30 відсотків більше.

У Кличка рейтинг росте, бо він не веде жодної агресивної кампанії. Їздить собі й більше мовчить. Це справляє враження на українських громадян. Вони думають, що за цією мовчанкою ховається щось серйозне, позитивне. На тлі розчарування іншими політичними силами, Кличко набирає. Якщо зможе протриматися так, матиме шанс потрапити до Ради.

Комуністи теж мають так званий сплячий рейтинг. Тобто їхня реальна підтримка може бути більша, ніж свідчить соціологія.

Рейтинг "Свободи" показаний ще до того, як проголосували мовний закон "регіоналів". Боротьба з другою державною мовою додасть партії Тягнибока симпатій, й вона пройде в парламент.

У Королевської є ситуативна підтримка через агресивну рекламу. Коли почнеться виборча компанія, з Королевською буде дуже жорстко змагатись Кличко та "Батьківщина". У них спільний електорат.

Всі інші виборці — люди, які сподіваються, що раптом  хтось новий з'явиться. Але в підсумку підтримають старі політичні проекти.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба з другою державною мовою приведе "Свободу" в парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути