Ексклюзиви
четвер, 29 жовтня 2009 08:15

Борис Патон став довіреною особою Юлії Тимошенко

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Під стінами уряду 28 жовтня зібралися прихильники церкви ”Посольство Боже”. Вимагали припинити гоніння на свого пастора Сандея Аделаджу. Аби на них звернули увагу, перегородили проїжджу частину своїми машинами
Під стінами уряду 28 жовтня зібралися прихильники церкви ”Посольство Боже”. Вимагали припинити гоніння на свого пастора Сандея Аделаджу. Аби на них звернули увагу, перегородили проїжджу частину своїми машинами

Майже місяць під Кабміном мітингують прихильники пастора церкви "Посольство Боже" Сандея Аделаджі. Учора їх зібралося понад сотня. Вимагають, щоб міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не скеровував міліцію на проповідника. Правохоронці підозрюють Аделаджу в корупційній змові з компанією "Кінґс Кепітал".

— Не віддамо на поталу Луценка нашого пастора! — кричить парафіянин "Посольства Божого" Петро Камінський, 45 років.

— Луценка на нари! — підхоплюють інші.

Тримають плакати з написом "Не дамо паплюжити "Посольство Боже"!", "Ні репресіям священика!". Жінки махають хустками, чоловіки — дмуть у дудки. Автомобілі прихильників Аделаджі зупиняються серед дороги, сигналять. Біля Кабміну утворюється затор.

Тим часом у великій залі уряду збираються міністри та науковці. Біля президента Національної академії наук 90-річного Бориса Патона метушаться працівники Кабміну — проводять до місця в першому ряду. Приязно усміхаються. Напередодні Патон зголосився бути довіреною особою кандидата в президенти прем"єр-міністра Юлії Тимошенко. П"ять років тому подібну роль він виконував при кандидатові в президенти Вікторові Януковичу.

— Як себе почуваєте? — запитує в Патона директор Інституту літератури ім. Шевченка 69-річний Микола Жулинський.

— Як бачите — поки тримаюся, — відказує.

П"ять років тому Патон виконував цю роль при Януковичу

Заходить прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 48 років. У залі гамір, її ніхто не помічає. Вона стукає пальцем по включеному мікрофону. Кличе до себе Патона й поступається йому своїм кріслом.

— Ми зібралися, щоб поговорити про стратегію розвитку наукової діяльності на найближчі роки, — каже прем"єрка. — Маємо затвердити план заходів щодо підвищення ролі науки у здійсненні реформ.

Тимошенко вручає працівникам академії грамоти.

— Хі-хі, нагороди закінчилися, — каже. — Але перелік ваших наукових досягнень продовжується.

Прем"єр зауважує, що Кабмін прийме документ, яким збільшить на 10% зарплату науковцям академії. Затвердить дві науково-технічні програми — "Нанотехнології та наноматеріали на 2010–2014 роки" та "Створення хіміко-металургійної галузі виробництва чистого кремнію протягом 2009–2012 років". Уряд обіцяє виділити кошти на інвестиції в оборонно-промисловий комплекс, авіа- та машинобудування.

Зараз ви читаєте новину «Борис Патон став довіреною особою Юлії Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути