четвер, 06 серпня 2009 08:02

Богословська пропонує двовладдя України і Росії у Севастополі

Автор: фото з сайту maidan.org.ua
  Кандидат в президенти Інна Богословська розвісила по Криму рекламні плакати. На них пропонує з’ясувати, кому належить півострів: українцям, росіянам чи татарам
Кандидат в президенти Інна Богословська розвісила по Криму рекламні плакати. На них пропонує з’ясувати, кому належить півострів: українцям, росіянам чи татарам

Ялтинська організація партії Юлії Тимошенко "Батьківщина" звернулася до генпрокурора Олександра Медведька з проханням оцінити рекламні плакати кандидата в президенти 49-річної Інни Богословської.

Минулого тижня, напередодні її приїзду на півострів, там розмістили рекламні плакати трьох видів із великими написами:"Крым украинский?", "Крым татарский?", "Крым русский?". На всіх біґбордах чорно-біле фото Богословської та пропозиція телефонувати у студію місцевого "Транс-М-радіо" 31 липня о 17.00. Саме тоді мала відбуватися дискусія між Богословською та заступником голови Меджлісу Рефатом Чубаровим про співіснування на півострові татар з українцями та росіянами.

Представники "Батьківщини" просять Генпрокуратуру з"ясувати: чи порушила Богословська Кримінальний кодекс. Кажуть, що тези на плакатах принижують людей цих трьох національностей. Мовляв, кримські росіяни, українці й татари обурилися, що їхній півострів може належати представникам лише однієї з цих національностей.

Богословська говорить, що біґборди є лише рекламою ефіру на радіо:

— Мене туди запросив Рефат Чубаров. Ефір був присвячений тому, як надалі облаштовувати життя в Криму. Ті питання, що на плакатах, обговорюють на кожній кримській кухні.

Розповідає, що планують другу серію біґбордів. На них буде відповідь на запитання: чий усе-таки Крим? Однак не каже, що напишуть на плакатах.

— Заявою до прокуратури представники партії Тимошенко намагаються відволікти увагу громадян від власної недолугості у вирішенні проблем Криму, — веде далі Богословська. — За останні чотири роки грошей із бюджету на потреби півострова виділяють менше, ніж раніше. Звичайно, ми будемо реагувати на цю заяву. Але поки що не знаємо як. Офіційних документів із цього приводу з Генпрокуратури не отримували.

Водночас, Інна Богословська обвинувачує "Батьківщину" в тому, що та не зважає на заяви російських політиків. Деякі з них прямо кажуть: півоострів має бути російським. Сама ж Богословська виступає за запровадження у Севастополі українсько-російського двовладдя:

— Спільне управління Севастополем розв"яже руки Україні. Зможемо отримати статус нейтральної держави, а наші нейтралітет і позаблоковість стануть запорукою багатства й безпеки України.

Богословська вважає, що більшість севастопольців орієнтуються на Росію. А спільне управління містом знизить рівень протистояння між Москвою та Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Богословська пропонує двовладдя України і Росії у Севастополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути