четвер, 28 грудня 2006 17:33

Білозір святкуватиме Новий рік за кордоном

Автор: фото з родинного архіву
  Оксана Білозір з 15-річним сином Ярославом на відпочинку минулого року
Оксана Білозір з 15-річним сином Ярославом на відпочинку минулого року

"Ми їдемо шукати снігу. Де нас у дорозі застане Новий рік, там його й зустрінемо", — ділиться планами народний депутат від "Нашої України" Оксана Білозір, 49 років.

Колишня міністр культури святкуватиме за кордоном. Каже, не знає, де саме.

— На новорічну ялинку я завжди була сніжинкою, — згадує дитинство. — Костюм мені шила мама. Це була пачка балерини, обшита газом.

Але подарунків на Новий рік майбутній артистці й політику не дарували.

— Завжди були хороші цукерки, мандарини, шампанське, — каже депутатка. — На Миколая мама клала під подушку щось таке гарне, яке я хотіла. І обов"язково була різочка. Щороку думала, що мені різочки вже не буде. Але все одно її під подушкою знаходила. Мама її клала, щоб я була слухняною.

Нині Оксана Білозір любить тихі сімейні святкування:

— Я не тусовочна людина. Уникаю шумних і велелюдних компаній. Зазвичай або друзі приходять до нас додому, або ми до них. Сидимо, спілкуємося.

Один із лідерів фракції Партії регіонів у Верховній Раді Євген Кушнарьов, 55 років, любить згадувати, як святкував у дитинстві. Жив він у Харкові.

— Мама к Новому году всегда пекла торт "Наполеон", — розповідає. — Ночью у меня не хватало терпения дождаться, но утром, как только просыпался, бежал к балкону. Холодильника у нас не было. Возле балкона всегда стоял огромный "Наполеон".

Кушнарьов разом із бабусею прикрашали ялинку шоколадними цукерками:

— Мандарины, шоколадные конфеты "Мишка на севере" и "Наполеон". У нас ставили очень большую ёлку — под самый потолок, всегда живую. Мы жили в коммунальной квартире. Это был старый дом с высокими потолками. Ёлка у нас стояла с 30 декабря по 30 января. Потому что 29 января — мой день рождения. Для меня целый месяц ёлка стояла.

Один з лідерів блоку "Наша Україна" Анатолій Матвієнко, 53 роки, прихід 2007-го святкуватиме із сім"єю у Києві. А на Різдво поїде до батьків на Вінниччину. Каже, в дитинстві Нового року не відзначали.

Бокий в новорічну ніч не п"є шампанського і слухає привітання президента

— Я з простої сім"ї — батько не має жодного класу освіти, а мама — всього шість класів. Для нас Різдво і старий Новий рік були святами. За наколядовані гроші я купував собі то лижі, то ковзани, то боксерські рукавиці.

Матвієнко каже, що на Вінниччині не дозволяли відзначати Різдвяних свят.

— "Щедрий вечір щедрівочка" ми співали — це було просто і недовго. Важливо було прийти першими, тоді давали найбільше. Тому спершу ми йшли до нерідних. А родичі давали багато завжди. Тому їх лишали насамкінець.

Голова фракції Соцпартії Іван Бокий, 64 роки, новорічні свята проводить вдома, за телевізором.

— Дивлюсь в основному якісь концерти, — розповідає.

Бокий каже, що в новорічну ніч він не п"є шампанського і слухає привітання президента. Депутатам зі своєї фракції дарує невеличкі сувеніри, але не признається які.

— Хай про це говорять ті, хто уявляє себе зіркою, — відповідає соціаліст.

Народний депутат з Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шевченко, 30 років, любить усі зимові свята:

— Для мене святковий період починається на Андрія 13 грудня і триває аж до Водохреща 19 січня. У цей час людина вибудовує себе на рік вперед. Дуже люблю Різдво. Вісімнадцять років поспіль колядую. Це — друзі, вишиванки, маски, зірка, колядки.

Новий рік Шевченко зустрічатиме в Карпатах, на Буковелі.

— Зараз тримаю кулаки, щоб там випав сніг, — жартує. — Або хай хоча б мороз там був, щоб снігові гармати запрацювали. Ми хочемо покататися на лижах. Зберемося теплою сімейною компанією.

Від року, що минає, нардеп Андрій Шевченко має позитивні враження. Каже, завдяки грі української футбольної збірної на чемпіонаті світу:

— Футболісти нагадали Україні, що вона може перемагати. Може бути великою і успішною.

Загалом Шевченкові 2006-й видається роком зрілості:

— Щасливим і гармонійним його не назвеш. Це рік повзучого державного перевороту, через зраду соціалістів і слабкість Ющенка. Я впевнений, що ми стали зрілими. Це — як перший вибитий зуб чи перше нерозділене кохання. Робить нас сильнішими, мудрішими і мужнішими.

Зараз ви читаєте новину «Білозір святкуватиме Новий рік за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути