Ексклюзиви
четвер, 23 лютого 2012 06:30

Без відновлення демократії неможлива співпраця з МВФ

Міжнародний валютний фонд вимагає від України підвищити житлово-комунальні тарифи. Лише за цієї умови дасть черговий кредит.

— Житлово-комунальні тарифи підніматися не будуть. Президент у цьому питанні категоричний і уряд його підтримує, — каже віце-прем'єр, міністр соцполітики 52-річний Сергій Тігіпко. — Це основна проблема для переговорів із МВФ, бо їхні вимоги щодо тарифів залишаються жорсткими. Ми розробляємо альтернативні пропозиції. Запропонуємо їх новому представнику Світового банку, який приїде на початку березня.

Насправді Міжнародний валютний фонд вимагає збалансувати ціни на енергоресурси всередині країни із зовнішніми, пояснює екс-міністр економіки Володимир Лановий, 59 років:

— Тарифи — не єдина причина відмови кредитувати Україну. МВФ має претензії до України. Вони сказали, що в нашій економіці є великі податкові ями. Тобто окремі фірми, компанії, групи платять 5-10 відсотків від того, що насправді мають заплатити. Також вони звернули увагу на порушення демократії в Україні. Це призводить до погіршення інвестиційної та фінансової ситуації. А без відновлення демократії неможлива подальша співпраця.

Зараз ви читаєте новину «Без відновлення демократії неможлива співпраця з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути