Ексклюзиви
четвер, 22 липня 2010 04:02

Азаров злітав у Крим порадитися з президентом

"После того, как убрали одного вице-премьера, нам не стало свободнее сидеть", — каже міністр регіонального розвитку та будівництва 63-річний Володимир Яцуба перед засіданням Кабміну в середу. Совається у кріслі. Біля нього вмощується міністр паливно-енергетичного комплексу Юрій Бойко, 51 рік. Кладе теку з паперами на стіл.

— На что это вы намекаете? — пильно дивиться на Яцубу.

Той починає голосно сміятися.

— Это я пошутил, — каже.

Яцуба дістає з коричневого шкіряного портфеля близько 20 фотографій тріснутих стін Андріївської церкви.

— Ось так ми зберігаємо нашу спадщину, — киває Яцуба і переходить на українську.

Каже, що знімки робив сам. Мовляв, всередину будівлі нікого не пускають. А він оглядав її, бо його міністерство збирається робити ремонт. Кладе фотографії біля себе на столі. Ліктем зачіпає їх, і вони падають на паркет під стіл. Яцуба ногою підтягує їх до себе. Потім тяжко зітхає і нагинається за ними.

Працівниці уряду розставляють перед кожним міністром Енциклопедичний словник з державного управління. Дістають їх із паперових упаковок.

— Щойно з друкарні, — каже одна.

Розраховуємо десь на сорок два мільйона тонн зернових

Міністр охорони навколишнього природного середовища Микола Злочевський, 44 роки, махає перед собою блокнотом. Відпиває півсклянки мінералки. Каже, що у відпустку влітку не збирається.

— У нас немає такого, щоб весь Кабмін ішов загоряти. Міністри по черзі йтимуть відпочивати на тиждень-два. Я точно в найближчі місяці не піду, бо тільки нещодавно став міністром. Роботи багато. А хотілося хоча б у Крим з"їздити, — усміхається.

Насупленим до зали заходить прем"єр Микола Азаров, 62 роки. У руках стискає текст виступу, скручений трубкою. Розповідає, що літав до Криму поспілкуватися з президентом Януковичем.

— Ми окремо обговорили питання підготовки державного бюджету на наступний рік. Президент наголосив, що має бути бюджет жорсткої економії. Через це я звертаюся до урядовців із вимогою навіть не планувати використання коштів на придбання нових службових автомобілів, дорогої техніки, меблів, не допускати витрачання коштів на ремонти кабінетів, — наголошує Азаров й додає, що Держказначейство має припинити фінансувати надмірні видатки уряду.

Прем"єр просить міністра охорони здоров"я Зиновія Митника слідкувати, щоб не було отруєння дітей в таборах. Через спеку кількість випадки отруєння більшає.

— Треба мобілізуватися всім, щоб попередити лихо, а не боротися вже з наслідками.

Митник весь час киває та ретельно записує.

На завершення виступу Азаров говорить про жнива. Через нестабільну погоду важко збирати врожай.

— Зменшаться обсяги врожаю. Але ми розраховуємо десь на 42 мільйона тонн зернових. Плануємо, що до 1 серпня жнива озимих і ранніх культур завершаться, — каже журналістам на брифінгу міністр агрополітики 50-річний Микола Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Азаров злітав у Крим порадитися з президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути