четвер, 29 березня 2012 06:00

Азаров розказав на засіданні уряду анекдот

Міністр економіки 46-річний Петро Порошенко заходить до зали Кабміну на сьомому поверсі. У середу він уперше прийшов на засідання уряду в цьому статусі. Озирається навколо, усміхається. Кладе на стіл стос паперів і прямує до журналістів, які стоять за огорожею.

— Чому в перший свій робочий день у понеділок ви одразу звільнили свого першого заступника Вадима Копилова? — цікавляться журналісти.

— Згідно із законом, після відставки міністра автоматично йдуть у відставку перший зам і заступники, — говорить Петро Порошенко. — Вадим Копилов написав заяву і буде переходити на іншу роботу поза межами міністерства. По команді міністерства я подав пропозиції президенту і прем'єру. Думаю, що вони будуть прийняті протягом цього тижня. Це професіонали.

О 10.00 до зали заходить прем'єр 64-річний Микола Азаров. На Петра Порошенка не звертає уваги. Зазвичай на першому засіданні після призначення нового міністра прем'єр вітає його трояндами.

— Ми зобов'язані забезпечувати себе продукцією тваринництва, — читає з листка Микола Азаров. Насуплюється. — За роки незалежності поголів'я великої рогатої худоби в Україні скоротилося майже вшестеро. 4,5 мільйона голів для країни з населенням 46 мільйонів людей — це вкрай мало.

Міністр освіти Дмитро Табачник та міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко не слухають. Тихо про щось перемовляються, неголосно сміються.

— Господарі корів сьогодні годують країну, — не звертає уваги на міністрів прем'єр. — Якщо про них забути і 10 років будувати комплекси, вийде як в анекдоті: "А по дорозі до світлого майбутнього годувати ніхто не обіцяв".

Після цих слів журналістів просять вийти із зали. На поверх нижче до преси спускається віце-прем'єр-міністр соцполітики 52-річний Сергій Тігіпко:

— Уряд прийме рішення про підвищення пенсій у зв'язку із зростанням зарплати минулого року. 5 мільйонам пенсіонерів додадуть у середньому по 45 гривень. Також ми передбачаємо, що вже у травні перерахуємо пенсії, і з середньої заробітної плати 2006 року перейдемо на середню заробітну плату 2007. Та заробітна плата, яка враховувалася при нарахуванні пенсій до сьогодні, становила 528 гривень. Перерахунок буде проводитись у травні на 1197 гривень. Це підвищення буде торкатися 8,8 мільйона пенсіонерів. У середньому воно має становити 103 гривні.

 

"Підвищення пенсій мало б скласти 700 гривень"

Уряд не може осучаснити пенсії, вважає провідний експерт Центру Разумкова 41-річний Павло Розенко:

— Осучаснення мало б проводитися по зарплаті попереднього року. Не зрозуміло, чому вони беруть для розрахунку 2007 рік. Якби вони справді зробили перерахунок пенсій хоча б по позаминулому року, то підвищення мало б скласти від 500 до 700 гривень. Вони реалізують програму, щоб просто роздати людям на руки гроші хоч по 100 гривень. Це пообіцяв президент у своїх соціальних ініціативах, а уряд виконує. Хочуть купити прихильність певної категорії українців. Зараз від 1 до 45 гривень надбавки отримають ті категорії громадян, яким пенсії обраховують не від прожиткового мінімуму, а від колишньої зарплати.

 

Зараз ви читаєте новину «Азаров розказав на засіданні уряду анекдот». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути