четвер, 13 вересня 2012 00:30

Азаров похвалився новим бюджетом

Міністри енергетики Юрій Бойко та економіки Петро Порошенко тихо перемовляються перед засіданням уряду в середу. Бойко щось записує. Порошенко наливає у стакан мінералку, випиває залпом. Прем'єр 64-річний Микола Азаров не звертає на них уваги. 17 хв. читає з аркуша своє вступне слово.

— Сьогодні уряд розгляне проект Державного бюджету на 2013 рік, — говорить. — Для нас немає нічого важливішого і відповідальнішого, ніж цей документ. Розвиток України і добробут людей визначає саме реалістичний, спрямований на розвиток бюджет. Це наша краща відповідь так званим опозиційним політикам, які лякають людей обвалами та кризами. Це наш четвертий посткризовий бюджет. Порівняно з поточним роком ВВП збільшиться на 3-4 відсотки. Доходи зведеного бюджету досягнуть майже півтрильйона гривень. Це на 8 відсотків більше, ніж заплановані бюджетні доходи 2012 року. При цьому навантаження на економіку ми не збільшуємо. Уряд передбачив на наступний рік зростання мінімальної заробітної плати на 8,5 відсотка або майже на 100 гривень. Майже на 9 відсотків збільшиться допомога при народженні дитини. У сфері пенсійного забезпечення додатково передбачено понад 23 мільярди гривень. У бюджеті понад мільярд гривень буде виділено територіальним громадам на придбання медичного автотранспорту та обладнання для комунальних закладів охорони здоров'я.

Після виступу прем'єра журналісти спускаються на шостий поверх у прес-центр. За 2 год. до них виходить працівник прес-служби Кабміну і каже, що в ході розгляду проекту бюджету уряд затвердив прогноз зростання ВВП на рівні 4,5%.

За ним заходить міністр фінансів 39-річний Юрій Колобов. Розповідає, що уряд затвердив проект бюджету наступного року.

— Дефіцит держбюджету становитиме 27,8 мільярда гривень, — говорить. — Інфляція — 5,9 відсотка.

— Якою планується ціна на російський газ? — запитують журналісти.

— Така, як за контрактом, — насуплюється міністр.

— А якою буде мінімальна зарплата та прожитковий мінімум?

— Це питання до міністра соціальної політики, — відмахується Юрій Колобов. — Тут два томи. Я що, маю все пам'ятати?

Зараз ви читаєте новину «Азаров похвалився новим бюджетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути