четвер, 10 лютого 2011 00:30

Азаров обурився дефіцитом гречки

— Ми збільшимо обсяги посіву зернових, в тому числі гречаної крупи, — у середу вранці обіцяє пресі міністр агрополітики 51-річний Микола Присяжнюк.

Гречка почала зникати з прилавків. В окремих магазинах її продавали по 25 грн/кг. Хоча Мінагрополітики вимагало, щоб цю крупу продавали по 14 грн.

— Ми стикнулися з абсурдною ситуацією. У столичних супермаркетах почали обмежувати кількість товарів, які може придбати один покупець, — каже прем'єр 63-річний Микола Азаров. — Ви згадайте, з якого далекого минулого це визначення: "в одні руки". Куди організатори цієї акції хочуть повернути наше суспільство? Ні підвищення цін, ні обмеження продажу таких товарів, як гречка, крупи, макаронні вироби, олія абсолютно нічим не виправдані. У нас достатньо запасів, щоб ці міри виключити із нашого арсеналу.

Прем'єр доручає Держінспекції з питань цінової політики, податковій та держслужбі захисту прав споживачів покарати недобросовісних торговців.

На брифінгу Присяжнюк розказує, що уряд веде переговори з Китаєм щодо імпорту гречки. Хочуть завести 15–20 тис. т.

— Є доручення прем'єр-міністра до 1 листопада звільнити від ввізного мита та податку на додану вартість крупу гречану, — каже. — Вийдемо на цінову політику десь у діапазоні 13–14 грн.

Зараз ви читаєте новину «Азаров обурився дефіцитом гречки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути