неділя, 09 квітня 2006 15:43

Азаров хоче в опозицію

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Микола Азаров запевняє, що його партія не зацікавлена в погіршенні ситуації в країні
Микола Азаров запевняє, що його партія не зацікавлена в погіршенні ситуації в країні

Голова політради Партії регіонів Микола Азаров, 58 років, рекомендуватиме своїй партії залишитися в опозиції. Він переконаний, що помаранчева коаліція не зможе подолати економічної кризи в країні і проіснує недовго.

— Враховуючи результати виборів і економічний стан України, Партії регіонів зараз доцільніше було б залишатися в опозиції. Подивитись, як вони ("помаранчеві". — "ГПУ") остаточно все розвалять, а потім уже братися за віз і показувати результати, — каже Азаров. Говорить він традиційно російською мовою.

Перший заступник прем"єра в уряді Януковича розповів, що "регіонали" розробили проект виходу з економічної кризи і розіслали його всім партіям-переможцям на парламентських виборах. Але відповіді ще не отримали.

— Ми не зацікавлені в погіршенні ситуації в країні. Тому хотіли б, як це заведено в демократичному суспільстві, публічної полеміки, — каже Азаров. І  запевняє: якщо Партії регіонів не вдасться реалізувати свої обіцянки протягом трьох років, їхні представники у владі добровільно підуть у відставку. На його думку, криза в народному господарстві і кадровий голод в середовищі "помаранчевих" можуть призвести до дострокових виборів. На них, упевнений Азаров, його партія отримає ще переконливішу перемогу і вже своїми силами сформує уряд.

Поки що ж він пропонує подати у відставку міністрові фінансів Віктору Пинзенику, 51 рік. Азаров вважає, що той не справився з виконанням бюджету за 2006 рік. Такий висновок він зробив після заяви міністра, що за перший квартал бюджет недоотримав більш ніж 3 млрд грн. Азаров прогнозує, що до кінця року ця сума може зрости до 15–20 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче в опозицію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути