вівторок, 04 грудня 2012 05:30

Апеляцію Луценка відхилили

До зали засідань Апеляційного суду Києва заводять екс-міністра внутрішніх справ 47-річного Юрія Луценка.

Головуючий суддя Олег Присяжнюк зачитує ухвалу на вирок екс-урядовцю. Засуджений повернувся спиною до суддів і в кутку клітки через ґрати розмовляє з нардепом 38-річним Арсенієм Яценюком. Говорять про здоров'я екс-міністра та про останні події у країні.

— Протягом 20 днів усі медичні препарати, які необхідні для життя Юрія Віталійовича, йому не дають, — розповідає в коридорі журналістам Арсеній Яценюк. — Це пов'язано з тим, що вони фактично розпочали тортури над Луценком. У них же яка мета — познущатися над особистістю. Мало того, що його посадили в тюрму, та ще й відмовляють у праві на лікування.

Яценюк уже не повертається до зали. Ухвалу колегія суддів зачитує понад годину.

— Суд погоджується з рішенням суду першої інстанції, — нерозбірливо читає Присяжнюк, рукою витирає піт із чола. — Суд обґрунтовано довів провину Луценка, Тарасюка та Павленова (інші фігуранти справи. — "ГПУ"). Призначене судом покарання відповідає тяжкості злочину.

Судді встають. Олег Присяжнюк оголошує про завершення засідання.

— Суддя не задовольнить наше бажання стосовно того, щоб він оголосив, хто з суддів виклав особливу думку в ухвалі, — розповідає адвокат 53-річний Ігор Фомін. — Ми не знаємо ані її змісту, ані особи, яка її виклала. Це стане відомо вже тоді, коли ми отримаємо саму справу, до якої ця думка має бути підшита. Та найбільше нас вражає те, що в Луценка знову була медична комісія, знову поставили якісь діагнози, та взагалі не надають йому ніякої медичної допомоги.

Усі необхідні ліки Юрієві Луценку надають, запевняють у пенітенціарній службі.

Зараз ви читаєте новину «Апеляцію Луценка відхилили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути