Ексклюзиви
пʼятниця, 20 травня 2011 01:00

Януковичу й Азарову принесли вила

Автор: фото: Тарас Подолян
  19 травня на паркані біля Маріїнського палацу в Києві організатори акції ”Вперед!” під Верховною Радою розвісили плакат із написом ”Влада стоп! Народ вперед!”. Бажаючі залишали свої думки щодо керівництва країни
19 травня на паркані біля Маріїнського палацу в Києві організатори акції ”Вперед!” під Верховною Радою розвісили плакат із написом ”Влада стоп! Народ вперед!”. Бажаючі залишали свої думки щодо керівництва країни

— Нехай Азаров наткнеться, — підприємець із Запоріжжя піднімає вила й трясе ними.

— А ось лопата Януковичу, щоб у нього трохи жир спав. Ви ж бачите, який він став здоровий! — долучається інший. Держало перев'язане зеленою подарунковою стрічкою.

На акцію "Вперед!" до Верховної Ради прийшли близько півтисячі підприємців. Напередодні заявляли про 13 тис. Виступають проти зростання цін та за відставку уряду Азарова. Одна із організаторів акції — нардеп від БЮТу Наталія Королевська.

До мітингувальників приєднуються четверо дівчат з організації "Фемен" в окулярах від сонця та українських вінках. Знімають кофти, кладуть на асфальт. Залишаються по пояс голі. Стають на коліна.

— Давайте сюда человек пять. Только быстро, — тихо передає по рації міліціонер, що стоїть поруч.

Дівчата одягаються та тікають у натовп мітингувальників. Четверо правоохоронців хапають за руки та ноги "феменку" Інну Шевченко і несуть до міліцейської машини. З її кишені випадає паспорт.  Міліціонер підбирає.

Мітинг зусібіч оточують близько 200 правоохоронців. На змонтовану сцену виходять троє чоловіків у червоних пілотках та піонерських галстуках. На грудях аркуші "Податкова", "Міліція", "Прокуратура".

— Вітайте юних азаровців! — каже у мікрофон ведуча.

Учасники розказують вірша: "Эй, народ, держи лопату и как хочешь выживай".

— Я торгую рыбой на базаре, — розповідає в натовпі підприємець з Алчевська 49-річний Святослав Редик. — У нас карантинная милиция может остановить работу базара за 2 минуты. Они ходят, выискивают нарушения, и даже если не находят, с потолка придумывают штраф.

Святослав приїхав власним коштом. Квитки обійшлися в 240 грн. Решта діставалися столиці переважно самотужки.

Найбільше білих прапорів із написом "Вперед!". Їх тримають студенти й пенсіонери.

— Кто с такими флагами, те за деньги пришли, — каже 17-річний Олег із Київського технологічного технікуму. — Мне друг брата дал заработать. Стоим до 12 часов. Получим по 75 гривен — 25 за час.

На бордюрі сидить жінка у пілотці з газети. Тримає із десяток аркушів зі списками прізвищ. Біля кожного ставить плюсики та крапки. Розмовляти відмовляється.

Близько 12.00 люди починають розходитися. Приїжджі сідають на лави в парку, дістають їжу.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу й Азарову принесли вила». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути