пʼятниця, 10 грудня 2010 03:45

Януковичу дозволили не визнавати Голод геноцидом

Член Народного руху хмельничанин 68-річний Володимир Волосюк програв суд президенту Вікторові Януковичу, 60 років. Позивач звернувся до суду, щоб той змусив главу держави публічно вибачитися за заперечення Голодомору як геноциду українського народу.

Провадження по справі Печерський райсуд столиці відкрив півроку тому. У жовтні виніс рішення — Янукович не зобов'язаний вибачатися за заперечення Голодомору. Тоді "рухівець" оскаржив рішення в апеляційному суді Києва.

— Були короткочасні дебати. Все тривало кілька десятків хвилин, — каже 38-річний Андрій Мохник, адвокат позивача. — Нам дали по 2 хвилини виступити. Головуюча суддя Зарічняк підганяла позивача, перебивала. Було враження, що у суддів нетерплячка, наші слова для них значення не мають. Рішення про виправдання Януковича ухвалили у кімнаті для нарад упродовж 2 хвилин. Тепер Волосюк подаватиме касаційну скаргу у Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних і кримінальних справ. Ми не здаємося. Але проблема в тому, що судова система сьогодні орієнтується не на закон, а на Адміністрацію президента. Судді є залежними від влади й просто бояться бути звільненими.

Президент заявив, що Голодомор не є геноцидом українців 27 квітня у Страсбурзі. Позивач Володимир Волосюк вважає, що Янукович зганьбив його честь і гідність, адже в нього постраждали від голоду родичі.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу дозволили не визнавати Голод геноцидом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути