четвер, 21 жовтня 2010 04:00

Янукович-молодший радиться із Чечетовим

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Власники та продавці секонд-хендів мітингують біля Верховної Ради 20 жовтня
Власники та продавці секонд-хендів мітингують біля Верховної Ради 20 жовтня

У середу біля Верховної Ради під парасольками стоять кількасот людей. Мітингують проти заборони ввозити в Україну секонд-хенд. До парламенту йде "регіонал" 29-річний Віктор Янукович-молодший. Його чорне пальто незащіпнуте. Поли напинає вітер.

Журналісти підбігають до нього і запитують, як ставиться до секонд-хендів. Янукович на ходу каже, що проти їх закриття. У Раді депутат хутко підіймається на другий поверх. Відводить убік заступника лідера "регіоналів" 57-річного Михайла Чечетова.

— Меня тут журналисты словили. Спрашивали о сэконд-хендах, — нахиляє голову.

Чечетов мружиться.

— И я им сказал, что никто не будет закрывать их. Это правильно? — продовжує Янукович.

— Правильно, правильно! Молодец, молодец! — каже Чечетов і поплескує Віктора по руці. — Наша позиция, что мы против закрытия. Мы не отсекаем полностью сэконд-хенд.

Тим часом "бютівці" чіпляють у залі плакати "Вбивчі ціни і тарифи — вже сьогодні!", "Уряд, зупини емісію — причину різкого зростання цін". Двері до президії підпирають стільцями. Стають біля трибуни і в президії.

У кабінеті спікера лідери фракцій вирішують, як бути далі. Домовитися не виходить.

— Зі смутком дивлюся, як фракція БЮТ деградує. Якщо "бютівці" не відмовляться від блокування трибуни, ми в них заберемо можливість формувати порядок денний у середу, — говорить лідер фракції "Регіонів" 56-річний Олександр Єфремов.

Через годину депутати починають розходитися із сесійної зали. Одні прямують до парламентського буфету, інші — до виходу.

— Немає сенсу сидіти й бити байдики. Краще попрацювати над законопроектами в комітетах. А завтра, може, й буде якась робота, — накидає пальто "литвинівець" 53-річний Валерій Баранов.


Родичі депутатів матимуть пільги на віп-зали аеропортів


Голова регламентного комітету "регіонал" Володимир Макеєнко пропонує зменшити ціну на перебування в залах офіційних делегацій аеропортів для родичів депутатів. Зараз кожен із родини має платити 1,1 тис. грн. Макеєнко пропонує зменшити суму до 121 грн 20 коп. Але стільки віддаватимуть лише за умови, якщо родича супроводжує депутат.

— Я постійно користуюся цим залом, тепер і сім'я буде. Це економія коштів для родини, — каже 39-річний Сергій Міщенко з БЮТу. — Але в депутатів і так немала зарплата, а тут їм іще й такі пільги. Це негарно по відношенню до людей.

Зараз ви читаєте новину «Янукович-молодший радиться із Чечетовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути