Ексклюзиви
середа, 16 серпня 2006 17:53

Янукович з"їздив до Путіна

Автор: фото: REUTERS/Andrey Mosienko
  Президент Росії Володимир Путін, президент Білорусі Олександр Лукашенко та український прем’єр Віктор Янукович прогулюються набережною в Сочі
Президент Росії Володимир Путін, президент Білорусі Олександр Лукашенко та український прем’єр Віктор Янукович прогулюються набережною в Сочі

Учора прем"єр-міністр України Віктор Янукович, 56 років, повернувся з Росії. І відразу поїхав до Криму — розповісти про результати свого візиту президентові Віктору Ющенку.

У Сочі для проживання Януковичу надали урядову резиденцію. У ці дні там відбувався неформальний саміт країн — учасниць ЄвразЕС: Росії, Казахстану, Таджикистану, Білорусі й Узбекистану. Був також президент Вірменії. Тож український прем"єр мав можливість із усіма переговорити.

Янукович прилетів у Сочі у вівторок увечері. Тоді ж зустрівся з головою російського уряду Михайлом Фрадковим. Прем"єри разом повечеряли. А потім вийшли прогулятися по набережній біля резиденції Володимира Путіна "Бочаров ручей". Усередині ж тривала зустріч "без краваток" шести лідерів ЄвразЕС. Вони пили вино й вечеряли вишуканими стравами.

Янукович із Фрадковим гуляли, доки президенти також не вийшли на свіже повітря. Там вони ніби несподівано зустріли Віктора Федоровича з Михайлом Юхимовичем.

Як то кажуть, попили чаю, поговорили про життя

Потім Віктор Янукович мав коротку розмову з Володимиром Путіним.

— Cпокійно обговорили ситуацію. Як то кажуть, попили чаю, поговорили про життя, — розповів український прем"єр.

Учора вранці відбулася офіційна зустріч української та російської делегацій. По її завершенні Янукович повідомив, що про ціни на газ уже домовилися. За його словами, до кінця 2006-го Україна купуватиме паливо по $95 за тисячу кубометрів. Заодно вирішили закачати в українські газосховища 24,5 млрд кубів газу — близько третини річних потреб України.

Щодо цін на російський газ наступного року, то Янукович говорив про межі від $150 до $230. Сказав, що все визначатиметься в листопаді—грудні і залежатиме від цін на світовому ринку.

У поїздці до Росії прем"єра супроводжувала делегація урядовців і нардепів. До їх числа потрапили соціалісти Андрій Деркач і Микола Рудьковський, нинішній міністр транспорту. Джерела у парламенті стверджують, що саме ці двоє зуміли виторгувати у Партії регіонів крісло спікера для Олександра Мороза в обмін на прем"єрство Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Янукович з"їздив до Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути