Ексклюзиви
вівторок, 01 березня 2011 05:15

Янукович зібрав своїх попередників на розмову

 

У день річниці інавгурації президент Віктор Янукович запросив на Банкову трьох своїх попередників — Віктора Ющенка, Леоніда Кучму та Леоніда Кравчука. Розмовляли 1,5 год.

— Єдиний сенс цієї зустрічі — демонстрація сильної позиції президента, — коментує політолог Михайло Погребинський, 64 роки. — Янукович упевнений, що став не лише формальним, а й неформальним господарем ситуації. Суспільна думка на його боці. Він зібрав своїх попередників, щоби вислухати пропозиції. Але сам вирішуватиме, які підтримувати, а які ні.

І Ющенко, і Кучма із Кравчуком мають свої мотиви, щоб зустрітися з президентом. По-перше, вони залишилися людьми системи, тому вважають за честь бути запрошеними за один стіл із діючим президентом. Подобається він їм чи ні, але якщо така пропозиція надходить, вони від неї не відмовляться. По-друге, ніхто з них не має якихось серйозних суперечностей із Януковичем.

Леонід Кравчук, фактично, пішов працювати у його команду. Хоч на початку останньої президентської кампанії казав про кандидата Януковича та його команду жорсткі і просто хамські речі. Отже, у вмінні ходити "між краплинок" йому досвіду не позичати.

До Леоніда Кучми, скоріше, була нелюбов із боку Януковича за 2004-й. Але коли стоїш на позиції сили, про це можна забути. Тим паче, що у багатьох важливих речах Кучма підтримав Януковича.

Можливо, два Віктори свого часу домовилися: ти не допомагатимеш Юлії Тимошенко на виборах, натомість я не забиратиму Безрадичі. Це моє припущення. Зараз важко уявити, що цього не було.

Зараз ви читаєте новину «Янукович зібрав своїх попередників на розмову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути