четвер, 10 січня 2013 07:00

Янукович вніс кандидатуру нового глави Нацбанку

Автор: фото: Cергій Cтаростенко
  ”Регіоналка” Тетяна Бахтеєва олівцем розмальовує тризуб на зеленій теці під час засідання погоджувальної ради 9 січня
”Регіоналка” Тетяна Бахтеєва олівцем розмальовує тризуб на зеленій теці під час засідання погоджувальної ради 9 січня

— Я хочу, щоб ми познайомилися один з одним, — каже спікер Володимир Рибак, 66 років. — Коли всі знають друга друга, працювати зручніше.

У понеділок вранці Рибак головує на першому засіданні погоджувальної ради парламенту сьомого скликання. Тут зібралися керівники парламентських фракцій та комітетів. Спікер називає їхні прізвища.

— Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю — Чумак Віктор Васильович, — крізь окуляри зачитує Рибак і піднімає очі. Той встає на кілька секунд. На нього не звертають уваги.

— Комітет з питань бюджету — Гєллєр Євген Борисович, — роздивляється залу. — Не видно. А, ось є заступник.

За 5 хв. представляє всіх 29 голів.

— Отриманий вами проект розкладу засідань на ці два дня поки що важко назвати документом, яким він має бути, — продовжує спікер. — Скоріше за все, маємо лише орієнтовний перелік питань. Я прошу до слова фракцію Віталія Кличко.

Мікрофон вмикає заступник Кличка по фракції Віталій Ковальчук, 43 роки.

— Ми пропонуємо заслухати керівників соціально-економічного блоку уряду — першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, міністра доходів і зборів Олександра Клименка, фінансів Юрія Колобова і соціальної політики Наталію Королевську, — говорить. — Аби почути план виходу із соціально-економічної ситуації.

— Ми не боїмося виступати, нам є що говорити, — відказує перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, 36 років. — Щоб була якісна доповідь, нам необхідно підготуватися.

— Також пропонуємо включити до порядку денного законопроект щодо скасування депутатських пільг, — додає Ковальчук.

— Є запитання, — вмикає мікрофон "регіонал" Олександр Єфремов, 58 років. — А які пільги ще в депутатів осталися?

Присутні тихо сміються. Рибак пропонує виступити депутату від "Батьківщини" 55-річному Сергієві Сасу.

— У нас у Верховній Раді є двоє сумісників, — насуплюється той. — Це призначений на посаду міністра оборони Павло Лебедєв та Ігор Прасолов (міністр економічного розвитку. — "ГПУ"). Я хочу, щоб ми буквально завтра поставили це питання на розгляд.

— За Прасолова будете голосовать? — піднімає руку Рибак. — Я три рази ставив. Один депутат (член "Батьківщини" Володимир Яворівський. — "ГПУ") спав-спав, тоді каже: "Я голосував, тому що це був Табачник". Я кажу: "Та нє, ми за Прасолова голосували. Спать не нада".

Сас виступає понад 15 хв., хоча зазвичай депутатам надають удвічі менше.

Слово бере лідер "Свободи" 44-річний Олег Тягнибок.

— Бажаю всім українцям, щоб маленький Ісусик допоміг вигнати всяку нечисть з України протягом року, — підвищує голос. — Я хочу наголосити на питанні персонального голосування. Протягом двох днів ми не налагодимо цю співпрацю. Є постанова, внесена "Батьківщиною", щодо включення системи "Рада-3". Ми розуміємо, що є певні нюанси. Я десь читав коментарі, що санепідемстанція щось розказує, що ця система шкодить здоров'ю. Усе це повна маячня. Має бути просто політична воля парламенту та його керівництва. Давайте ми, щоб з нас не сміялися, вирішимо це питання.

По завершенню засідання Рибак виходить у сусідню кімнату до преси. Його запитують, коли буде призначений глава Нацбанку. Колишній його керівник Сергій Арбузов нині працює на посаді першого віце-прем'єра.

— Кандидатура ще не внесена, — розказує спікер. — У мене є сподівання, що це буде сьогодні.

За 10 хв. на сайті Верховної Ради з'являється повідомлення, що президент вніс на посаду керівника Нацбанку кандидатуру Ігоря Соркіна. Той досі був виконувачем обов'язків.  У Нацбанку працює з 15 липня 2010 року. Доти керував відділенням банківського нагляду управління НБУ в Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «Янукович вніс кандидатуру нового глави Нацбанку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути