четвер, 22 грудня 2011 00:30

Янукович п'є англійську воду

По периметру навколо столичного Українського дому через кожні 2 м стоять міліціонери. Територія огороджена залізним півметровим червоним парканом. Городян сюди не пропускають. Об 11.00 у середу має прибути президент 61-річний Віктор Янукович на підсумкову річну прес-конференцію.

Журналістів до будівлі пускають за списками. Охоронець із вівчаркою обходить залу та коридори. У кулуарах на столах офіціанти розставляють підноси із кексами, тістечками й бутербродами, графини із вишневим та яблучним соком. Наливають чай і каву.

— Ходили чутки, ніби в деяких областях обдзвонювали журналістів, уточнювали, які вони запитання ставитимуть президентові, — каже за столиком одна із тележурналісток. — У нас такого не було.

— Це смішно, і так усе відомо, — усміхається друга. — Перше питання — переговори з Москвою, друге — Тимошенко, третє — Євросоюз.

У супроводі чотирьох охоронців до зали заходить Віктор Янукович. Журналісти не встають, хоча зазвичай піднімалися зі своїх місць. Президент сідає за стіл, на якому зображений тризуб. На сцені все в синіх тонах. Такого ж кольору і його краватка.

— Доброго ранку, — каже крізь зуби.

Присутні мовчать.

— Хотів би привітати всіх із наступаючим Новим роком і Різдвом Христовим, — продовжує Янукович. — Ці два роки були своєрідним закладенням фундаменту. Це спроба сил — здатні ми подолати виклики, які надала доля, чи ні. Не можна йти в майбутнє боком, чи, як кажуть, задом. Ми повинні розуміти, що рух уперед завжди поступальний. У нас зберігається динаміка зростання економіки. Майже на 40 відсотків зріс український експорт, що ми бачимо на слайдах. Ми демонструємо слайди чи ні? — повертає голову в бік свого прес-секретаря 34-річної Дарки Чепак.

— Так, демонструємо, — киває та.

На екрані ще кілька секунд видно лише державний прапор. Потім показують графік.

Віктор Янукович виголошує вступне слово 35 хв. Перед ним стоять дві пляшки газованої та негазованої мінералки "Моршинська". За ними схована пляшка англійської мінеральної води "Гарроґейт", об'ємом 0,33 л. Така коштує 12 грн. Віктор Янукович під столом наливає собі у кришталевий стакан води, залпом випиває. Знову ховає пляшку за "Моршинську". Раніше президент пив французьку воду "Евіан".

— Так чому люди не відчули покращення? — уточнює журналіст.

— У нас є застарілі звички, — зітхає президент. — Коли я дивлюся на ці протестні акції, у мене болить серце. За цим стоять прорахунки влади, які можна розкласти на наслідки минулого, недоліки виконавців, прорахунки реформ. Тут багато складових. У сім'ї завжди є проблеми. Назвіть таку сім'ю чи державу, в якій би не було проблем.

— Вы много говорили, что у нас нет денег для чернобыльцев и афганцев, — бере слово інший журналіст. — В то же время мы видим, как улучшается лично ваша жизнь, как вы арендуете вертолет за миллион долларов у фирмы, которая контролируется вашим сыном. В Межигорье продолжается строительство. В чем секрет успеха? Почему такое несоответствие — в стране все так плохо, а у вас хорошо?

Віктор Янукович посміхається. Після кількасекундної паузи каже:

— Я имею очень мало времени для наслаждения. Вчера я приехал около трех ночи, сегодня встал в шесть утра. Позавчера это было немножко раньше. О какой сладкой жизни вы говорите, я не знаю, и все время обсуждаете тему моей семьи. Я вам не завидую.

Присутні в залі сміються.

— Звучить, як погроза, — перешіптуються оператори.

Президента запитують, якою буде ціна на російський газ, і про що напередодні вдалося домовитися в Москві.

— На сьогодні ціна в Україні 515 доларів, а з урахуванням харківської знижки — 415. Це непідйомна ціна. Ми вважаємо, що ціна в Україні не повинна бути вищою за 250 доларів. Але якою вона буде, сьогодні важко сказати.

Журналістка запитує, що буде із Юлією Тимошенко, і чи вважає він її винною.

— Я не проти того, щоб Тимошенко була звільнена при певних умовах, які передбачені законами, — каже. — Більше того, я хотів би, щоб ця справа якомога скоріше була завершена.

За 2 год. прес-конференція завершується. Президентові встигають поставити 15 запитань. Віктор Янукович виходить із зали. Журналістів не випускають ще 7 хв.

Вода "Гарроґейт" покращує травлення

— Мінеральна вода "Гарроґейт" популярна в Європі, — пояснює столичний дієтолог Борис Скачко, 47 років. — Вона якісна, але за цілющими властивостями практично не відрізняється від українських мінеральних вод. Має низький рівень мінералізації. А що він нижчий, то корисніша вода для організму. Добре впливає на шлунок, нирки, покращує травлення.

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович п'є англійську воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути