вівторок, 11 вересня 2007 17:15

Янукович пішов у виборчу відпустку

Автор: фото: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Перед вчорашнім засіданням уряду міністр соціальної політики Михайло Папієв (ліворуч) підійшов поговорити з першим віце-прем’єром Миколою Азаровим. На час відпустки Віктора Януковича до кінця вересня останній буде виконувати обов’язки прем’єр-міністра
Перед вчорашнім засіданням уряду міністр соціальної політики Михайло Папієв (ліворуч) підійшов поговорити з першим віце-прем’єром Миколою Азаровим. На час відпустки Віктора Януковича до кінця вересня останній буде виконувати обов’язки прем’єр-міністра

На вчорашньому засіданні Кабінет Міністрів схвалив проект бюджету на наступний рік. До кінця тижня його направлять до Верховної Ради.

57-річний прем"єр Віктор Янукович запізнюється на засідання на декілька хвилин. Розповідає про підвищення пенсій та зарплат освітянам та медикам.

— У шкільного вчителя оклад підвищиться з тисячі чотириста однієї гривні до тисячі дев"ятсот однієї, — говорить Янукович.

Розповідає, що з наступного дня йде у відпустку, але повернеться з неї на один день — для участі в саміті Україна — ЄС.

— Я вийду й попрацюю з вами 14 вересня, — додає прем"єр. — Усю іншу роботу координуватиме перший віце-прем"єр Микола Янович.

Журналістів просять вийти. За зачиненими дверима міністри обговорюють бюджет. За певний час із зали виходить покурити віце-прем"єр-міністр Олександр Кузьмук. За півгодини виходить і Янукович. Мовчки прямує до свого кабінету в оточенні чотирьох охоронців. На запитання не відповідає.

До журналістів виходить 51-річний міністр юстиції Олександр Лавринович. Розповідає, що бюджет на наступний рік прийнято за основу і його направлять до парламенту. Каже, що там бюджет розглянуть не раніше середини наступного місяця.

— То навіщо приймати зараз, якщо його розглядатиме вже нова Верховна Рада й новий склад Кабміну? — запитує хтось із журналістів.

— Ця логіка неприйнятна! — обурюється Лавринович. — Я хотів би побачити, які зміни зможе внести до цього бюджету новий склад Кабінету Міністрів.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пішов у виборчу відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути