вівторок, 14 вересня 2010 03:31

Янукович пообіцяв "теплі місця" своїм

Автор: фото з сайта www.cigalemistralavande.centerblog
 

— Нам дадуть вказівки, як правильно діяти на місцевих виборах, щоб наша партія отримала достойний, точніше, найкращий результат. Думаю, це головна мета зібрання, — говорить губернатор однієї із західних областей і поспішає всередину столичного Міжнародного виставкового центру. Там у четвер увечері на Національні збори Партії регіонів збираються депутати-"регіонали", губернатори, міністри, керівники партійних осередків.

Біля двох входів висять великі транспаранти: "Національні збори Партії регіонів "Будуємо нову країну". Стоять колони хлопців і дівчат із синіми прапорами "Регіонів".

— Я студентка, — каже одна з дівчат. — Поддерживаю Партию регионов. Потому здесь. А подержать флаги нас попросили.

На території товпляться десятки міліціонерів.

— Нам треба поспілкуватися з нашими партійцями з регіонів, обговорити стратегію, з якою програмою ми йдемо на вибори, — стискає папку з матеріалами зібрання нардеп-"регіонал" Василь Хара, 63 роки.

Усередину можна потрапити лише через рамку металошукача. Журналістів розсаджують в окремому приміщенні з великим плазмовим екраном. Пригощають канапками з сиром, фруктами, чаєм, кавою.

Президент 60-річний Віктор Янукович запізнюється на 10 хв. Усміхнений виходить із "мерседеса" і йде всередину по блакитній килимовій доріжці. Сідає за столом на сцені по центру. Праворуч від нього — лідер партії, прем"єр-міністр України Микола Азаров, 62 роки. Ліворуч — спікер Володимир Литвин. Захід 50 хв. транслюють у прямому ефірі державного телеканалу "Перший національний". Лідер партії відкриває зібрання й одразу передає слово Януковичу.

Пригощають канапками з сиром

— А що, трибуни немає? — підіймається з місця той. Оглядається по боках.

Азаров знизує плечима.

Президент розкриває папку з виступом і зачитує сидячи:

— За останні кілька років наша партія пройшла багато іспитів. Ми двічі були при владі й показали результат. Тому зараз зобов"язані зробити все, щоб об"єднати народ навколо будівництва сильної держави. Пам"ятаю часи, коли опоненти думали, що ми вже не піднімемося, і що корабель, назва якого Партія регіонів, потихеньку тоне. Дехто вже навіть почав із нього тікати. Але наші вітрила витримали, ми не зігнулися під шквалом цькувань та переслідувань.

Янукович розповідає про корупцію. В цей час лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов з кінця столу передає табличку "Янукович Віктор Федорович". Литвин відхиляється, аби табличку підсунули ближче.

— Окремо я би хотів зупинитися на місцевих виборах, — проводить поглядом по залу президент. — Сьогодні певні політичні сили думають, що місцеві вибори стануть для них шансом повернути собі теплі місця. Я наголошую на марності їх сподівань. Сподіваюся, наша команда здобуде на місцевих виборах значну підтримку і ми візьмемо на себе відповідальність за проведення глибоких реформ.

Наприкінці зібрання виступає Азаров.

— Обіцяємо, що партія й уряд виконають усі поставлені вами завдання, — звертається до Януковича й закриває засідання.

Далі віце-прем"єр із питань Євро-2012 Борис Колесніков мав розповідати про економічні реформи. Однак його виступ Азаров викреслив із програми. Натомість дав слово губернаторам Дніпропетровщини — Олександрові Вілкулу та Харківщини — Михайлові Добкіну.

На завершення лунає гімн Партії регіонів. Усі поволі встають. Янукович поправляє поли піджака, сміється та, кліпаючи, починає підспівувати приспів:

— Ре-гі-о-ни У-кра-їни — на-ша па-ртія є-ди-на...

На екрані видно, що люди в залі не співають. Зате, коли вмикають гімн України, його з Віктором Януковичем співають нардепи Володимир Ландік, Юлія Ковальова, губернатори Добкін та Вілкул, спікер Литвин.

Після завершення зборів до журналістів виходить прем"єр-міністр. Його запитують, скільки грошей витратила партія для організації телетрансляції на "Першому національному".

— Ну... Я не знаю. Треба Бориса Вікторовича (Колеснікова. — "ГПУ") запитати. Він знає, — каже Азаров.

Приходить Колесніков. Суму назвати відмовляється:

— Платили исключительно из партийной кассы.

Французькі пенсіонери ілюструють "Безкоштовну медицину для українців"

Під час національних зборів Партії регіонів присутнім роздавали буклети, з якими вони підуть на місцеві вибори. У них ідеться про бачення "регіоналами" майбутнього країни — економічної моделі, соціальних реформ. Зазначений тираж — 5 млн примірників.

Тези виборчих обіцянок ілюструють фотографії, взяті з фотобанку. Тематичні збірки таких знімків продають на лазерних дисках або ж розміщують на спеціальних сторінках в інтернеті. Ці зображення можна купити або отримати безплатно й використовувати в дизайнерській роботі. На фото — переважно громадяни країн Європи та США. Так, тези про соціальний добробут у буклеті "регіоналів" проілюстровані фото американської родини на березі моря, а "Безкоштовну медицину для всіх" — французькими пенсіонерами.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв "теплі місця" своїм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути