пʼятниця, 15 жовтня 2010 01:11

"Янукович не довіряв нашому управлінню держохорони"

Автор: фото: Ольга Камєнєва
  7 лютого 2010 року. День президентських виборів
7 лютого 2010 року. День президентських виборів

Глава Адміністрації президента 38-річний Сергій Льовочкін дав пояснення щодо роботи  російського громадянина В'ячеслава Заневського охоронцем президента.

Заневський керував охороною Віктора Януковича під час останньої президентської кампанії, повідомляє преса. Після перемоги на виборах Янукович призначив його позаштатним радником. Але, фактично, Заневський виконує роботу керівника президентської охорони — займає кабінет поряд з Януковичем, їздить із главою держави по Україні та за кордон. Не зрозуміло, як Заневський розпоряджається секретною інформацією, до якої має доступ у силу наближеності до президента? Чи є він офіцером або агентом російських спецслужб? З яких джерел отримує зарплату? Якщо йому платять із приватної кишені, то як має віддячувати президент невідомому благодійнику?

— У системі охорони президента штатно працюють виключно громадяни України, — каже Сергій Льовочкін, відповідаючи на запитання журналістів. — Однак адміністрація глави держави залучає для отримання необхідних консультацій і спеціалістів із-за кордону. Кого ми будемо залучати — це наше діло. Тому я б просив цю тему залишити нам. Ми самі з нею будемо розбиратися. Я вам кажу, що він (Заневський. — "ГПУ") працює в рамках закону. Хто тут буде працювати охоронцем — це наше діло.

На зауваження про те, що робота президента оплачується з Держбюджету, і платники податків мають право знати, кого утримують на їхні гроші, Льовочкін відповів:

— Він (Заневський. — "ГПУ") зарплату тут не отримує, і питання його грошового утримання — це питання до нього. Хто в якому приміщенні адміністрації президента перебуває, визначає глава адміністрації. Таким чином, залиште це мені — це моє діло.

Стосовно доступу до президента — президент сам визначає, з ким йому спілкуватися.

Питання про його (Заневського. — "ГПУ") громадянство, грошове забезпечення, соціальний і сімейний стан — до нього самого, — додає глава адміністрації.

Заневського привів до Януковича молодший син Віктор, розповідає один із працівників Адміністрації президента:

— Янукович свого часу погодився на людину зі сторони, бо не довіряв на 100 відсотків нашому управлінню держохорони. Заневський при президенті виконує роль людини, яка його консультує з питань особистої безпеки. Його взяли на комерційних правах, тому він знає свою роботу й особливо ні з ким не спілкується. Зарплату отримує в конверті.

Зараз ви читаєте новину «"Янукович не довіряв нашому управлінню держохорони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути