понеділок, 06 квітня 2009 17:37

Янукович називає своїх однопартійців "пацанами"

У п"ятницю прихильники Партії регіонів на кілька годин заблокували Секретаріат президента, Кабінет Міністрів та Верховну Раду. Вимагали відставки чинної влади.

Участь в акції взяли близько 30 тис. людей. За тиждень до цього "регіонали" зібрали вдесятеро менше.

Уранці біля секретаріату збираються здебільшого пенсіонери та молодь.

— Прийшов сюди за гроші, — зізнається 65-річний Іван Петрович. — Під Кабміном "Регіони" дають 30 гривень, а тут з 9.00 до 14.00 обіцяють заплатити 90.

Пропонує записатися також. Доки шукаємо жінку, яка веде запис, чоловік радить не називати свою справжню адресу та телефон.

— За грішми прийдеш у понеділок на вулицю Кіквідзе, 28. Там буде зачинено, то ти дзвони і не забудь із собою паспорт, — попереджає.

20-річна студентка із Вінниці Оксана Дворська розповідає, що за участь у акції  мають дати 100 грн. По дорозі на майдан Незалежності Валентина Семикос із Єнакієвого каже, що їй пообіцяли 25 грн добових і харчі. Додає, що приїхала б сюди і безкоштовно.

У натовпі йде нардеп-"регіонал" Ярослав Сухий, 58 років.

— Скільки обіцяли людей, стільки й зібрали, — зазначає. — Правда, ми не взяли всіх. Не привезли самих заядлих, які Юльці морду били б.

О 13.00 біля сцени на головній площі столиці з"являються нардепи-"регіонали" Михайло Чечетов, Нестор Шуфрич, Віктор Корж, Тетяна Засуха, Юрій Бойко. Першим слово бере Шуфрич:

— Я знаю, чому Ющенко і влада більше люблять бджіл, ніж народ. Тому що бджоли мовчать. А ми мовчати не будемо! — кричить.

Сцена відгороджена від натовпу залізним парканом і щільним кільцем міцних хлопців. Жінка попереду непритомніє. Її беруть під руки і відводять.

Біля сцени "регіонал" Олександр Єфремов, 54 роки, спілкується із журналістами. Заперечує, що гроші на мітинги "Регіони" брали з шахтарського фонду. Розповідає, що за автобуси для доставки людей заплатили з партійної каси. Суму не називає.

О другій дня кілька "регіоналів" ідуть до дороги зустрічати свого лідера — 58-річного Віктора Януковича.

— Пацаны, а че тут стоим?! Кого ждем? — радісно запитує у них Янукович і поспішає до сцени. Ті збентежено дивляться і йдуть за ним.

Лідера "Регіонів" зустрічають голосно. Він посилає повітряні поцілунки.

— Ми більше звикли займатися справою, а змушені зараз у цей непростий час для нашої країни збиратися на такі заходи, — розпочинає свій виступ Янукович. — Однак я хочу закликати весь народ — давайте ми дамо останній шанс владі. Ми зробимо перерву, а 14 числа я знову звернуся до вас із пропозицією. Яка це буде пропозиція — нескладно здогадатися.

За годину після мітингу прибиральниці нагортають купи сміття.

Зараз ви читаєте новину «Янукович називає своїх однопартійців "пацанами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути