Ексклюзиви
пʼятниця, 10 вересня 2010 02:52

Янукович дорікнув Азарову

Учора президент Віктор Янукович скликав до міста Буча під Києвом усіх губернаторів та міністрів на засідання Ради регіонів. До їх приїзду дорогу від столиці підлатали, вимили, підфарбували дорожню розмітку.

Машини чиновників одна по одній під"їжджають до навчального центру "Укрпошти" в Бучі. За кованим парканом 4-поверхова будівля серед сосен. Біля входу стоїть керівник Мінпаливенерго 51-річний Юрій Бойко.

— Приветствую вас, — підходить до нього 61-річний Анатолій Близнюк, губернатор Донеччини. — Должен вам показать материалы по развитию промышленности у нас. Там полный пи...

Це чує нардеп-"регіонал" Володимир Рибак, 63 роки.

— Ты что, разучился работать? — каже зі сміхом. Усі сміються.

Новоприбулі чиновники обнімаються й цілуються. За 10 хв. охоронець запрошує всіх до зали — має під"їхати президент.

Віктор Янукович заходить із прем"єром Миколою Азаровим та главою своєї адміністрації Сергієм Льовочкіним.

— Уряд готовий представити бюджет. Але не може цього зробити, бо не затверджений Податковий кодекс, — читає промову 60-річний Віктор Янукович. — Учора ми з Азаровим обговорювали Кодекс. Змушений був йому сказати недобрі слова. Бачу, він на мене трохи образився. Так? — повертається до прем"єра.

Азаров заперечно хитає головою.

— Хотів би зупинитися на Бюджетному кодексі, — продовжує президент. — Він передає на місцевий рівень частину доходів. Хочу попередити чиновників, що бюджет — це свята корова. Не можна будувати власний бізнес на бюджетних коштах. Рано чи пізно доведеться за це відповідати. Ви бачите, яка зараз метушня в наших попередників. Бо коли вони керували, то думали, що вибори все спишуть. Сталося так, що не списали. Не називаю прізвищ, не говорю, хто скільки вкрав. Це скаже суд.

Президент закликав провести місцеві вибори чесно і прозоро. Звернувся до голови Нацбанку, щоб той утримував курс гривні та сприяв банкам у поновленні кредитування.

Зараз ви читаєте новину «Янукович дорікнув Азарову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути