понеділок, 13 квітня 2009 18:16

Янукович допоможе Тимошенко в написанні антикризової програми

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Перший віце-спікер ”регіонал” Олександр Лавринович (ліворуч) спілкується з керівником фракції БЮТ Іваном Кириленком перед засіданням погоджувальної ради
Перший віце-спікер ”регіонал” Олександр Лавринович (ліворуч) спілкується з керівником фракції БЮТ Іваном Кириленком перед засіданням погоджувальної ради

Раніше Партія регіонів обіцяла продовжити з сьогоднішнього дня акції протесту, якщо Кабмін не надасть дієвої антикризової програми. Та на вчорашньому засіданні погоджувальної ради "регіонали" погодилися зачекати. Більше того — пообіцяли внести в документ свої пропозиції.

— Колеги, прошу бути стриманими у висловлюваннях і діях перед великим святом, — просить голова Верховної Ради 52-річний Володимир Литвин на початку зібрання.

Одним із останніх до зали повільно заходить лідер "Регіонів" Віктор Янукович, 58 років.

У залі гамірно. Депутати не можуть домовитися, хто виступатиме першим.

— Ну що, з якого боку починаємо? — запитує Литвин. — Бо я минулого разу не був, тому й не пам"ятаю, за ким черга.

Лідер фракції БЮТ 52-річний Іван Кириленко просить, аби парламентарі відклали розгляд антикризової програми Кабміну. Мовляв, вона лежить у Раді вже понад чотири місяці, але й досі не розглянута всіма комітетами.

— А ми хотіли б, щоб це був об"єднуючий документ, — каже "бютівець". — Тим більше, на вихідних Партія регіонів оприлюднила свої пропозиції. Із ними треба ознайомитися. Думаю, вони можуть бути враховані.

Янукович тим часом готує свій виступ. Пише на листку, що урядова програма застаріла. Підкреслює останнє слово.

— Ми приймаємо таку самокритичну пропозицію від коаліції. Розуміємо, що програма уряду застаріла, і готові брати участь в її розробці, — говорить. — Партія передасть свої пропозиції президенту й уряду.

Ну що, з якого боку починаємо?

Після цього виходить на брифінг до журналістів. Застібає ґудзик на піджаку.

— Процес запущений. На розробку антикризової програми обмаль часу, — зазначає Янукович. — Якщо коаліція не врахує наші вимоги, ми й далі будемо вживати жорстких заходів.

Відмовляється пояснити, чому ще кілька днів тому його фракція вимагала негайного розгляду урядової антикризової програми, а тепер готова чекати. Також не дає конкретної відповіді щодо продовження "регіоналами" акцій протесту.

Зараз ви читаєте новину «Янукович допоможе Тимошенко в написанні антикризової програми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути