вівторок, 31 липня 2012 05:00

Андрій Шевченко йде у політику

Найвідоміший у світі український футболіст, володар "Золотого м'яча" 35-річний Андрій Шевченко вирішив продовжити кар'єру в політиці. Про це він повідомив у суботу під час відвідування Володарської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату в Київській області. Її підтримує впродовж багатьох років.

Своє політичне майбутнє Шевченко пов'язує з партією Наталії Королевської "Україна — Вперед!".

— Я хочу реалізувати себе у політиці, поділитися досвідом, якого набув у Європі, зробити щось для своєї країни, — каже він. — Я вирішив приєднатися до команди Наталії Королевської, тому що "Україна — Вперед!" — це партія майбутнього, це партія молодих лідерів. Це певний вибір між минулим і майбутнім. У політиці я планую підтримувати соціальну сферу та спорт, адже мій головний девіз — у здоровому тілі здоровий дух.

Який номер дістанеться Шевченку у виборчому списку "Україна — Вперед!", стане відомо після з'їзду політичної сили, який запланували на 1 серпня.

Лідер партії "Україна — Вперед!" 36-річна Наталія Королевська вважає, що Шевченко — справжня гордість України:

— Ми вдячні йому за те, що він став пліч-о-пліч з нашою командою, командою нового покоління політиків. Настав час, коли потрібно працювати на країну і на людей. Він зробив свій вибір на користь політики майбутнього, політики нової якості. Для нас це дуже важливий вибір, і я вірю: разом, однією командою, єдиною силою ми зробимо все, щоб Україна рухалася вперед.

Директор Інституту глобальних стратегій 56-річний Вадим Карасьов проводить паралелі між футбольною кар'єрою Шевченка і назвою обраною ним партії:

— "Україна — Вперед!" є перекладом або української рецепцією "Форца Італія" — "Вперед, Італія". "Форца Італія" — партія, яку в середині 1990-х створив Сільвіо Берлусконі, а назва "Форца Італія" пішла від слогана вболівальників футбольного клубу "Мілан". На базі футбольних фанатів була створена партія "Форца Італія". Враховуючи, що Шевченко грав в Італії, саме у клубі "Мілан", власником якого є Берлусконі, очевидно, що партію "Україна — Вперед!" Андрій асоціює і зі слоганом фанів, і з клубом "Мілан", де проминули найкращі роки його футбольної кар'єри. Тому він розраховує, що якщо з "Форца Італія" у нього були найкращі футбольні часи, то під закликом "Україна — Вперед!" у нього будуть найкращі політичні часи.

Партію "Україна — Вперед!" вважають однією з наймолодших в українській політиці. Середній вік команди Королевської — 34 роки. Андрієві Шевченку 35. Досвідчений футболіст іще не має досвіду в політиці, але це, на думку експертів, піде лише на користь і йому, і його новій команді.

— Досвід, який мають більшість політиків, що засідають у Раді, не дуже потрібний нашій країні. І, можливо, такі люди, як Андрій, зможуть принести в політику нові правила гри і ту чесність, якої їй сьогодні не вистачає, — відзначає директор Агентства моделювання ситуацій 46-річний Віталій Бала.

Дехто очікував, що після повідомлення про початок політичної кар'єри Шевченко опиниться в партії "Удар" Віталія Кличка.

— Я дуже поважаю Віталія, ціную його внесок як спортсмена, як особистість і те, що він зробив для України, але вважаю, що два великі спортсмена в одній партії — це буде занадто, — говорить Андрій Шевченко. — Політика і спорт — це не зовсім одне й те саме. Тому я зробив свій вибір і приєднався до партії "Україна — Вперед!".

Зараз ви читаєте новину «Андрій Шевченко йде у політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути