пʼятниця, 07 жовтня 2011 00:30

"Якщо Тимошенко не випустять, значить, Янукович кинув Меркель"

Автор: фото: Сергій Старостенко
  Заступник лідера фракції ”БЮТ-Батьківщина” Андрій Кожем’якін (тримається за носа) в оточенні однопартійців під час четвергового засідання Верховної Ради
Заступник лідера фракції ”БЮТ-Батьківщина” Андрій Кожем’якін (тримається за носа) в оточенні однопартійців під час четвергового засідання Верховної Ради

У четвер уранці в кулуарах Верховної Ради депутати обговорюють учорашній виступ міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова. Той сказав, що у неуспішності операції із затримання кілерів в Одесі винні його попередники.

— Насправді це була провокація з боку влади, — каже один із опозиціонерів. — Спеціально створили таку ситуацію, щоби потім офіційно сказати: "У нас немає танків, мінометів, спеціального озброєння. Тому дайте грошей".

Депутати збираються у сесійній залі. Голосують за припинення повноважень покійного "бютівця" Володимира Полохала. Мікрофон вмикає лідер комуністів Петро Симоненко, 59 років:

— С Владислава Каськива не сняты депутатские полномочия. Он давно уже, согласно указу президента, занимает государственный пост. Это недопустимо. (Каськів від грудня минулого року очолює Держагентство інвестицій і є нардепом від блоку НУ-НС. — "ГПУ").

Спікер Володимир Литвин просить регламентний комітет подати відповідну постанову.

— Ми вимагаємо невідкладно зібрати спеціальну нараду з питання декриміналізації, — підвищує голос лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко, 55 років. Має на увазі вилучення із Кримінального кодексу статті, за якою судять екс-прем'єра Юлію Тимошенко

Литвин просить керівників фракцій зайти до нього в кабінет на другому поверсі. За зачиненими дверима радяться 40 хв. Домовляються продовжити консультації.

— "Регіонали" кажуть, що в них немає команди вносити пункт про декриміналізацію, — розказує у кулуарах подробиці наради у спікера один із "бютівців". — Симоненко сказав, що вони не голосуватимуть за президентський варіант закону. Якщо сьогодні приймуть рішення відправити законопроект на доопрацювання, вирок по Тимошенко буде. Якщо приймуть у першому читанні, суд перенесуть.

— Янукович на зустрічі з канцлером Німеччини Анґелою Меркель та прем'єром Польщі обіцяв випустити Юлію Тимошенко, — говорить "бютівець" Андрій Павловський, 46 років. — Якщо її не випустять, значить, Янукович кинув Меркель. Якщо не приймуть поправки — значить, влада наважилася бикувати проти всього світу. В Європі цього не пробачать.

— Почему это Европа дает нам указания, кого выпускать? — спідлоба  дивиться на Павловського "регіонал" Володимир Олійник, 54 роки. — А завтра скажут, кого сажать? Наши суды должны сами это решить.

— Думаю, після засудження Тимошенко стаття буде декриміналізована, — припускає "регіонал", екс-генпрокурор Святослав Піскун, 52 роки. — Чому ми змінюємо кримінальний кодекс під одну людину? А якщо, наприклад, завтра прем'єр когось зґвалтує, то треба теж звільняти його від кримінальної відповідальності? У вівторок оголосять вирок Тимошенко. Буде 7 років, — каже Іван Кириленко.

У другій половині дня депутати домовляються розглянути  президентський законопроект про гуманізацію відповідальності за економічні правопорушення.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Тимошенко не випустять, значить, Янукович кинув Меркель"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути