пʼятниця, 16 жовтня 2020 07:25

"Якщо не зможу закінчити війну, прийде інша людина"

— Якщо не зможу закінчити війну — значить, потрібно, щоб прийшла інша людина, яка закінчить цю трагічну історію між нашими країнами, — каже президент 42-річний Володимир Зеленський в ефірі програми Бі-Бі-Сі Хард ток.

Інтерв'ю ведучому Стівену Сакуру дав під час офіційного візиту до Лондона. Його опублікували 11 жовтня. Говорили 24 хв.

Про виконання передвиборних обіцянок Зеленський сказав:

— Дотримуюcя обіцянки забезпечити фундаментальні зміни в країні. Це процес. Ми ухвалили закон про імпічмент президента. Щоб суспільство, якщо буде проти, могло зняти його без крові і страйків. Вірю, що це буду не я.

Ми проголосували економічні реформи, земельну. Запуск антикорупційного суду. Прийняли складний закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.

Про обіцянку завершити конфлікт на Донбасі:

— Ми розблокували "нормандський процес". Повернули 140 людей, які були за ґратами. Сьогодні 75 днів тиші. За цей час загинула одна людина. Вважаю, це перемога. Але так, ми не зробили всього, що обіцяли.

Про Мінський процес:

— Будуть особливі умови, закон про особ­ливий статус. Але зміни до Конституції, які вони (Російська Федерація. — ГПУ) хочуть, неможливі. І передача кордону українській владі після виборів — це неправильно. Так не зможемо провести вибори. Ніхто зі спостерігачів не приїде.

Ми йдемо за "Мінськом". Але треба, щоб він був гнучкіший.

Про можливість домовитися з Путіним про повернення окупованих територій Донбасу і Криму:

— Я вірю в це. В іншому випадку не йшов би у президенти. Це складно, нам потрібна допомога всього світу.

Про відставку уряду Олексія Гончарука та генпрокурора Руслана Рябошапки через пів року після призначення:

— Вони нікого не посадили. Розумію, пів року — дуже мало. Але повинні бути кроки. Ми маємо відповідати перед суспільством, якому пообіцяли посадки. І якщо новий генпрокурор (Ірина Венедіктова. — ГПУ) до кінця року не покаже результату, їй я дам таку саму відповідь.

Про переслідування Порошенка:

— Я не впливаю на правоохоронні органи. Із самого початку збирав їх і говорив: "Немає своїх — чужих. Усі олігархи повинні жити за законом". Порошенко — один із них.

Про зниження рейтингу:

— 73 відсотки (виборців проголосували за Володимира Зеленського у другому турі президентських виборів 2019 року. — ГПУ) — це був вирок Порошенку. За рейтинги я не чіпляюся. Але мені не все одно, коли кажуть, що я втратив. У першому турі я набрав десь 33 проценти. Зараз у мене ті самі цифри.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо не зможу закінчити війну, прийде інша людина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути