вівторок, 31 травня 2011 03:15

"Якби знайшов пістолета, пішов би в місто"

"Якби знайшов пістолета, пішов би в місто"

— Донедавна тих комуняк не було чути у Львові. А зараз вони виходять і пропагують цінності, які нам чужі, — каже лідер партії "Свобода" 42-річний Олег Тягнибок.

У неділю надвечір у Львові біля пам'ятника Степанові Бандері збираються близько п'яти тисяч осіб. Мітингуватимуть проти затримання сімох "свободівців", які не давали представникам партій "Родина" та "Русское единство" розгорнути 9 травня червоний прапор.

"Свободівці" тримають фотографії затриманих, транспаранти "Свободу політв'язням!", "Руки геть від патріотів!". Крокують колоною до центру міста.

— 9 травня підстрелили помічника депутата Львівської міськради Олега Ковпака, — бере слово біля пам'ятника Шевченку голова обласної організації "Свободи" 40-річна Ірина Сех. — Відомо, хто це зробив, з якої зброї. Але проти цього чоловіка досі не висунули жодних обвинувачень. Володимира Василенка вдарив "беркутівець" — той отримав струс мозку і рвану рану голови. Винних немає. Натомість 15 травня затримали депутатів Самбірської райради Володимира та Михайла Ковалівих. 19 травня в Росії затримали Романа Семчія. Він устиг по мобільному повідомити про це родичів, після цього звісток від нього немає.

22 червня відзначатимуть роковини початку війни між Німеччиною та Радянським Союзом. Цього дня представники проросійських організацій планують з'їхатися до Львова.

— Подивіться, яка масова кампанія почалася: "Приїдемо, тим хахлам покажемо їхнє місце". Вони що, не розуміють, яка може бути реакція, коли топчуться по найсвятішому — пам'яті? — говорить Олег Тягнибок. — Цього дня кожен львів'янин має вийти на вулицю з фотографіями своїх родичів, закатованих НКВС

— Якби до 22 червня знайшов пістолета, пішов би з ним у місто. По людях не стріляв би, але в повітря пару раз засадив. Хай знають, що нас голими руками не взяти, — каже учасник ходи "Свободи" Петро Вархоляк, 52 роки.

Зараз ви читаєте новину «"Якби знайшов пістолета, пішов би в місто"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

204

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути