четвер, 16 лютого 2012 05:15

Афганці розвернулися до Януковича спинами

Автор: фото з сайта www.n-k-n.org
  Ветерани війни в Афганістані з організації ”Ніхто крім нас” стоять біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у Києві 15 лютого. Розвертаються спинами, коли повз них проходять президент Віктор Янукович та міністри
Ветерани війни в Афганістані з організації ”Ніхто крім нас” стоять біля пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам у Києві 15 лютого. Розвертаються спинами, коли повз них проходять президент Віктор Янукович та міністри

Зранку в середу держохорона оточила пам'ятник воїнам-інтернаціоналістам у Києві. У прилеглих дворах припаркували автобуси з "беркутівцями". Президент Віктор Янукович та більшість членів уряду мали покладати квіти з нагоди 23-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.

До меморіалу прийшли ветерани війни в Афганістані з організації "Ніхто крім нас". Деякі у камуфльованій уніформі. Вишиковуються за 50 м від пам'ятника, поза металевою огорожею та кордоном "Беркута".

— Кру-у-гом! — командують їм, коли повз проходить президент із урядовцями.

Афганці повертаються до керівників держави спинами. Стоять так, доки Янукович не їде.

Після церемонії урядовці пішли до будівлі Кабміну на засідання уряду. Першим чорним "лінкольном" приїхав міністр закордонних справ Костянтин Грищенко. Охоронець висідає з пасажирського сидіння. Розводить руки та затуляє шефа від фотографів. Притримує двері авто перед міністром та біжить уперед відчинити важкі двері Кабміну. "Лінкольн Таун Кар" паркується біля сходів. Поряд прибирає сніг двірник. Кілька грудок летять на багажник.

— Осторожнее, — вискакує з автівки водій.

Прибиральник мовчки відходить та продовжує роботу. За хвилину зупиняється чорна "Шкода Суперб" першого заступника глави Адміністрації президента Ірини Акімової, 51 рік. Тримає сумочку від "Діор" зі шкіри ягняти за 16 тис. грн.

— Хто очолить економічний блок уряду? — запитують у неї. У вівторок президент звільнив першого віце-прем'єра — міністра економіки Андрія Клюєва. Акімова — одна з претендентів на вакантну посаду.

— Не знаю, пусть интрига останется, — каже.

— Якщо вам запропонують, ви згодні?

— Посмотрим, — сміється Акімова.

Усередині урядовці оточують новопризначеного віце-прем'єра — міністра охорони здоров'я 59-річну Раїсу Богатирьову. По черзі цілують та вітають її. Вона всміхається у відповідь.

Свій виступ прем'єр 64-річний Микола Азаров починає з оцінки кадрових перестановок, що їх президент зробив напередодні. Зокрема переведення віце-прем'єра Андрія Клюєва на посаду секретаря Ради нацбезпеки й оборони — на місце Богатирьової.

— Андрій Петрович Клюєв багато зробив для виведення України з кризи, реалізації політики економічного зростання, — говорить прем'єр-міністр. — Під його керівництвом розроблені вирішальні для країни програми розвитку внутрішнього виробництва та імпортозаміщення (хоча того ж дня Держкомстат заявив, що торговий баланс країни торік погіршився в 2,2 разу. — "ГПУ"). Важко знайти підготовленішу й відповідальнішу людину.

Азаров дарує Клюєву букет червоних троянд і обіймає. Потім представляє Богатирьову:

— Раїса Василівна за час діяльності в РНБО набула унікального досвіду. Я щасливий, що збулась моя мрія, і в нашому уряді з'явилася чарівна жінка.

Прем'єр дарує Богатирьовій букет рожевих троянд і білих хризантем.

Зараз ви читаєте новину «Афганці розвернулися до Януковича спинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути