пʼятниця, 22 березня 2013 07:30

"Яценюку треба, щоб про Тимошенко забули"

Акція опозиції "Вставай, Україно!" була проголошена як повстання, натомість нагадує весняний похід по квіти, вважає колишній народний депутат 48-річний Тарас Чорновіл.

— Опозиція витримала театральну паузу і повернулася до співпраці з владою, — каже. — Проблема в тому, що це надто помітно. Через те так мало простих людей, а не партійного активу, беруть участь в опозиційних заходах. За соціологічними дослідженнями, 38 відсотків українців готові виходити на вуличні протести, а 4 — зі зброєю. Але з такою опозицією влада може спати спокійно — ніхто нікуди не вийде. Опозиція імітує радикальність, надуває щоки, напускає туману ультражорсткими гаслами, які ніколи не будуть підкріплені реальними діями. Усі розуміють, що опозиція не планує захоплювати "Межигір'я". Що більшість її лідерів передусім турбуються про власний бізнес.

Насправді акцію "Вставай, Україно!" проводять, щоб усунути Кличка з політичного процесу. Він сам цьому допомагає — не ходить на протести. Яценюк і Тягнибок виконують тактичне завдання — лишитися вдвох від опозиції на президентських виборах.

Можемо говорити про здачу Сергія Власенка. "Батьківщина" навіть не встигла підготувати пояснення, чому їхній новий нардеп склав присягу замість захисника Юлії Тимошенко. Це — домовленість між Яценюком і вищим керівництвом Партії регіонів. Власенка позбулися не через те, що він заважає "регіоналам". Просто він останній у фракції "Батьківщини", який 100-відсотково відданий Юлії Володимирівні й нічим не пов'язаний з іншими лідерами. Яценюку треба, щоб про Тимошенко забули. Арсеній Петрович хоче зачистити опозицію від людей, які можуть бути небезпечні особисто для нього.

Блокування Верховної Ради — не дуже мудрий крок. Адже це єдине місце, де опозиція може протистояти владі. У Партії регіонів не вистачає в парламенті голосів. Опозиція могла би провалювати важливі для влади рішення. Це дошкуляло б "регіоналам" і злило їх. А примітивна штовханина коло трибуни тільки розважає.

Опозиціонери бояться вулиці не менше за владу. Інакше вони паралельно з парламентською роботою організовували б акції, де тільки можна, розбудовували б структури на місцях. У людей є колосальна нелюбов до влади і готовність підтримати будь-який спротив. Ситуація працює на опозицію. Проте вона неспроможна цим скористатися.

Зараз ви читаєте новину «"Яценюку треба, щоб про Тимошенко забули"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути