пʼятниця, 16 вересня 2011 05:30

Яценюк пропонує вибирати між ним і Тимошенко

Лідер "Фронту змін" 37-річний Арсеній Яценюк заявив, що невеликі опозиційні партії мають влитися або в його політичну силу, або в "Батьківщину" Юлії Тимошенко:

— Об'єднання проходить наступним чином: якщо ви поділяєте ідеологічні цінності, якщо бачите, яким чином ми можемо перемогти, тоді йде прямий вступ в одну партію або в іншу.

Партія захисників Вітчизни не обговорює питання злиття з "Фронтом змін" або "Батьківщиною", каже її голова 53-річний Юрій Кармазін:

— Неправильно говорити, що на політичному небосхилі є великі "Фронт змін", "Батьківщина" і більше нікого. Є багато партій, що створилися раніше й витримали на собі кучмівський безпредєл. Яценюк не знає, який буде закон про вибори — чи будуть блоки. Тому зондує громадську думку. Якби питання стояло по-іншому, то обговорювалося б не через пресу, а в більш закритому режимі.

Створення єдиного виборчого списку опозиційних сил підтримує лідер партії "За Україну!" 43-річний В'ячеслав Кириленко:

— Як буде називатися цей список, нехай визначать виборці. Треба, щоб люди знали, що проти влади є один міцний кулак опозиції. Якщо хтось бореться винятково за перше місце в списку, а не за єдність опозиції, хай про це чесно скаже народові.

Яценюк ділить шкуру невбитого ведмедя, вважає керівник соціологічної служби "Український барометр" 59-річний Віктор Небоженко:

— Він знає, що Тимошенко випустять, але без права очолювати список на парламентських виборах. Тому відкрито пропонує керівництву та активістам БЮТу вже зараз перейти до "Фронту змін". Дає зрозуміти: "Якщо хочете жити — йдіть під мене". Це своєрідний повтор сценарію з "тушками". Але коли вони переходять не до влади, а до нового лідера, який залишився на свободі. Йому прокуратура дасть список бізнесменів та депутатів, по яких можуть відкрити справи. Ці люди скажуть: ми не зраджуємо ідеологічні цінності, а пішли до того, хто може їх реалізувати. Цією людиною виявиться легендарний Арсеній Яценюк. Хитра схема. Але Яценюк поспішив "поховати" Тимошенко. Вона, коли про це дізнається, оскаженіє. Її ще не засудили і не випустили, а він вже робить пропозиції її партії.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пропонує вибирати між ним і Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути