вівторок, 10 липня 2012 07:15

Яценюк оголосив безстрокову акцію "Україна без Януковича"

Автор: ФОТО надане ПРЕС-СЛУЖБою ОБ’ЄДНАНОЇ ОПОЗИЦІЇ ”БАТЬКІВЩИНА”
  Прихильники Об’єднаної опозиції під час мітингу по захисту української мови під столичним Українським домом. 6 липня
Прихильники Об’єднаної опозиції під час мітингу по захисту української мови під столичним Українським домом. 6 липня

— Це перемога. Ми вистояли, вибороли, і я в першу чергу вдячний тим людям, які прийшли до Українського дому, — заявляє в ефірі одного з телеканалів голова ради Об'єднаної опозиції 38-річний Арсеній Яценюк. — Хто б міг повірити, що мовний закон не буде підписаний, що спікер Литвин подасть у відставку, що Янукович не зможе провести прес-конференцію. Коли люди борються, вони доводять, що міцні духом, що вони сильніші ніж міліція, яка там була.

Партії регіонів тепер необхідно буде вирішувати проблему голови парламенту, який розчерком пера міг би легітимізувати закон Ківалова-Колесніченка. Їй доведеться або умовляти Литвина залишитися на посаді, або обирати нового спікера. Найближчий час буде використаний "регіоналами" для вироблення сценарію поведінки.

Опозиційні сили оголосили про розширення протестної акції "Україна без Януковича", яку проводитимуть по всій території держави. Метою є повне перезавантаження влади. У багатьох обласних центрах, навіть на сході держави, вже виникають свої наметові містечка, організовані як активістами опозиційних партій, так і громадськістю.

— Наслідком нашої акції повинні бути дострокові парламентські та президентські вибори, — каже Арсеній Яценюк. — Янукович боїться написати заяву про відставку, але ми змусимо його це зробити. Той, хто думає, що він володіє країною, той, хто думає, що 46 мільйонів українців будуть працювати на нього, буде знищений. В усіх наметах по всій Україні ми збираємо підписи українців за відставку президента Януковича. Мобілізовуємо своїх людей, підіймаємо на те, щоб боротися за нову якість України і проти режиму.

В опозиції наголошують, що Янукович є персонально відповідальним за всі події, які відбуваються в Україні, і що він розпочав процес розколу держави. Опоненти влади підкреслюють, що під галас мовного конфлікту, парламентська більшість виділила додаткових 174 мільйони гривень на утримання Генеральної прокуратури, а також мільярд гривень на закупівлю відеокамер для встановлення їх на виборчих дільницях. Голосування ж за ці законопроекти відбувалося картками відсутніх депутатів, коли в залі були присутні лише 50-60 їхніх колег.

— На прицілі у влади 40,5 мільйона гектарів української землі вартістю в сотні мільярдів доларів, — говорить 54-річний Анатолій Гриценко, один з учасників Об'єднаної опозиції, лідер "Громадянської позиції". — Вони вже ціну назвали — 300 доларів за гектар. Знаючи прекрасно, що земля такої якості в Європі коштує мінімум 15 або й 20 тисяч євро за гектар. Ви не побачите серед передвиборних гасел Партії регіонів "Скупимо всю землю", але вони хочуть це зробити. Вони не тільки забирають мову, а й руйнують майбутнє України.

Суспільство прокидається. Нехай ще не повною мірою, але бажання об'єднуватися та задоволення від першого досягнутого результату в людей відчувається виразно. А Об'єднана опозиція готова не тільки захищати українську мову, але й бути активною на інших проблемних ділянках політичного та економічного життя.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк оголосив безстрокову акцію "Україна без Януковича"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути