пʼятниця, 10 лютого 2012 05:45

Яценюк може співпрацювати з владою - eксперти

Народний депутат Роман Забзалюк оприлюднив запис своєї розмови із лідером провладної депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігорем Рибаковим про підкуп опозиційних депутатів. В одному з фрагментів, де йдеться про висунення на Західній Україні опозиційних кандидатів, Забзалюк згадав і "Фронт змін" Арсенія Яценюка.

"Фронтові змін" часто притаманне сидіння на двох стільцях, вважає політолог Вадим Карасьов, 55 років:

— Це може бути тактична співпраця, щоб зменшити адміністративний вплив влади на свою політичну силу. Можливо, це чутки, але ж диму без вогню не буває. Яценюк досі не зробив кроку для того, щоб повністю порвати з владою. Має надію домовитися й отримати після виборів посаду прем'єр-міністра. Він хоче грати в більш тонку гру, бо може собі це дозволити. У "Батьківщини" вибору немає, вона змушена бути в опозиції та на жодну співпрацю з владою не піде. А Яценюк і його "Фронт змін" залишаються досі між двома окопами — провладним та опозиційним.

— Є великі питання по "Фронту змін", але є й окремі питання по інших опозиційних силах, які цілком можуть підігрувати владі, — упевнений політолог Олексій Гарань, 50 років. — Проблему такої співпраці створила мажоритарна система. Коли і "Фронт змін", і навіть частина "Батьківщини" проголосували за змішану систему, — це була величезна помилка. А тепер вони почнуть звинувачувати один одного в тому, що хтось когось перекупив. Наша опозиція відома тим, що завжди керувалася більше своїми амбіціями, ніж здоровим глуздом.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк може співпрацювати з владою - eксперти ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути