Ексклюзиви
середа, 04 січня 2006 15:27

"Я заспівав пісню Пугачової "Айсберг"

Автор: фото: УНІАН
  Євген Червоненко відзначав день народження в Ялті
Євген Червоненко відзначав день народження в Ялті

Про 46-й день народження запорізького губернатора Євгена Червоненка мені обіцяла розповісти його молодша донька — 18-річна Олександра.

— Тільки якщо тато дозволить, — додала вона. — Без цього від мене не почуєте жодного слова.

Дзвонити я мала наступного дня після свята, 21 грудня. Але зв"язку з нею не було. Пізніше з"ясувалося, що Саша поверталася літаком до Англії, де навчається.

Редакція попросила прес-секретаря президента Ірину Геращенко, 34 роки, підказати, як зв"язатися з Євгеном Альфредовичем.

— Та от він, поруч сидить, — засміялася вона. — Даю трубочку.

Позвони позже: у меня будет встреча с президентом!

Як ви відсвяткували річницю?

— Коли я в Запоріжжі проводив брифінг, то попросив усіх керівників залишатися на своїх місцях і не вітати мене. Я не хочу, щоб мене поздоровляли крісла! Передзвоніть, будь ласка, через 20 хвилин, у мене розмова з президентом, — раптом перервався Євген Альфредович.

Ви зараз їдете поруч із Віктором Андрійовичем? — запитала я через півгодини.

— Ні, — відповів Червоненко. — Мене Віктор Андрійович запросив на відкриття мосту на трасі M-14 (Одеса–Новоазовськ. — "ГПУ"). Я коли був міністром, дуже багато зусиль у неї вклав. І Ющенко це знає. А він зараз у дитбудинку, спілкується з дітьми. То в мене потім не буде часу з вами поговорити. Одну секунду, — знову перервався Червоненко. — Аллё, привет, да, спасибо, спасибо, позвони позже: у меня будет встреча с президентом! Це мій друг дзвонив, — уже до "ГПУ" звернувся губернатор, — командир підрозділу "Альфа". Вітав з днем народження, — продовжив російською Червоненко. — У мене за ці дні батарея на телефоні просто не виживає. Навіть не думав, що мене стільки привітає. Але трубку завжди беру, не хочу ображати людей.

То де ви все-таки святкували і з ким?

— Я вирішив не робити шуму і не залишатися ні в Запоріжжі, ні їхати в Київ. Тому запросив найближчих друзів, родину, хлопців з "Нашої України", всіх, хто зі мною разом боровся, і ми поїхали в Ялту. Там живе мій друг — мер Ялти Олександр Чабанов. Приїхав і прем"єр Криму Анатолій Бордюгов. То ми спочатку у Чабанова були, потім в ресторані. Але нічого зайвого. По-перше, нас нічим не здивуєш, по-друге... Ну зрозумійте, зібралися люди, які давно не бачилися. Поспілкувалися, поговорили про справи...

А що сім"я подарувала? — перериваю Червоненка.

— До мене багато родичів приїхало, — каже Євген Альфредович. — Дочки прилетіли. Саша подарувала рукавички, Вікторія — портрет. До речі, всі друзі, — пожвавлюється співрозмовник, — знають моє захоплення. Я колекціоную роботи українського художника Миколи Глущенка, причому особливої тематики — щось пов"язане з водою. То друзі скинулись і подарували морський пейзаж Глущенка, дуже рідкісну картину, — у голосі було чути радість. — А сім"я? Ну, про дочок я сказав. А Маргарита (дружина. — "ГПУ") купила все, що я бажав, — дві пари черевиків. Тільки в мене підйом високий, я в одну пару не вліз, — розсміявся Червоненко. — Ну нічого, поміняють, — додав серйозно, — я через це не розстроївся. А ще мені подарували підзорну трубу.

Друзі скинулись і подарували морський пейзаж Глущенка

До речі, приїхав також мій друг — співак Григорій Лепс. На замовлення гостей заспівав десь п"ять-сім пісень. Нас узагалі небагато зовсім було — чоловік 30–40. Зібралися десь о 7-й вечора, о 8-й сіли за стіл. Про справи говорили, — повторився він. — Розійшлися о пів на другу ночі. А ранком я вже їду до Миколаєва. Оце зараз сиджу за кермом авто. Їду на ту зустріч із президентом, про яку я говорив вам.

То Віктор Андрійович вас привітав?

— Телефоном. Я йому звітував про свою діяльність, — трохи офіційно відповів Червоненко. — Він подякував за мою роботу. Сказав, що вірить у мене і дуже радий, що я на тому місці, на якому є зараз. Сказав, що знає: я впораюся.

Запитала Євгена Альфредовича, чи подарував йому щось президент. Він відповів, що Віктор Андрійович завжди щось дарує. Але зараз, мовляв, це не важливо. Найкращим подарунком і похвалою для Червоненка була перша фраза Ющенка: "А ти взагалі пам"ятаєш, що у тебе сьогодні день народження?"

— Я й справді можу так запрацюватися, — не без гордості сказав Червоненко. — Ті, хто думають, що я у засланні, нехай знають, що це не так. А на своєму дні народження я заспівав пісню Пугачової "Айсберг". Вона у мене дуже добре виходить, і її всі люблять, — несподівано додав іменинник.

Зараз ви читаєте новину «"Я заспівав пісню Пугачової "Айсберг"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути