Ексклюзиви
четвер, 17 серпня 2006 19:08

"Я ніколи не відпочивав за кордоном"

Автор: фото: УНІАН
  Євген Червоненко 15 травня 2005 року в селі Пирогово під Києвом
Євген Червоненко 15 травня 2005 року в селі Пирогово під Києвом

Після парламентських виборів, створення коаліції та формування уряду політики відпочивають. Президент Віктор Ющенко — у резиденції в Криму. Теж туди подався і голова Верховної Ради Олександр Мороз. Лідерка опозиції Юлія Тимошенко заїхала до мами в Дніпропетровськ. А от прем"єр-міністр Віктор Янукович насолоджується роботою. За його ж словами, він півтора року був у відпустці.

У народних депутатів канікули до початку вересня. Більшість "нашоукраїнців" навіть на відпочинку тримаються неподалік президента. Наприклад, Петро Порошенко перебуває з родиною також на півострові. Інший нардеп від "НУ" Юрій Оробець, 51 рік, щойно повернувся із кримського санаторію Верховної Ради "Нижня Ореанда".

— Відпочивав днів десять. Кожен день плавав. Оце й усе, — розповідає.

Кореспондент "ГПУ" потурбував його, коли той із сім"єю повертався поїздом до Києва.

Представник президента при Кабміні, нардеп Борис Беспалий, 53 роки, поїхав до Криму ще наприкінці липня — у розпал парламентської кризи.

— До призначення цього уряду я не збирався мати жодного відношення, — пояснює. — Як тільки стало зрозуміло, до чого воно йде...

Беспалий — один із небагатьох "нашоукраїнців", які віддали свої голоси проти прем"єрства Януковича. Чимало інших просто не брали участі в голосуванні.

— Нічого особистого — інша команда, — сумно пояснює Борис Якович і продовжує вже про відпустку: — Кожного літа я відпочиваю в Криму. Ні я, ні моя сім"я ніколи в житті ніде не відпочивали за кордоном.

Верховна Рада має три санаторії. Беспалий вважає, що найкраща лікувальна база в "Нижній Ореанді".

— Я в армії служив у Ленінграді, на болотах. Маю певні хронічні захворювання горла, — каже він. — А хто з нардепів здоровий, тим не треба в санаторій. Їм, мабуть, потрібен більш жвавий відпочинок.

Кушнарьов поїде до Парижа подивитися на Ейфелеву вежу

Колишній ректор Ірпінської податкової академії, а тепер нардеп-"регіонал" Петро Мельник, 49 років, відпустку проводить у власному будинку в селі Дмитрівка, за 30 км від Києва.

— Мені тут краще, ніж на будь-якому морі, — розповідає. — По сусідству живе мій хороший друг. От ми з ним граємо в теніс, паримося в сауні, плаваєм у басейні.

Заступник лідера Партії регіонів Євген Кушнарьов, 55 років, також відпочиває у власному будинку біля озера під Харковом. Але решту відпустки проведе у Парижі.

— Побувати на Ейфелевій вежі — моя давня мрія, — зізнається Кушнарьов.

Інший "регіонал" Володимир Зубанов, 49 років, любить активний відпочинок:

— До мене приїхали друзі з Москви. І ми з дружиною влаштували їм екскурсію по країні. Спочатку побували в Донецьку, зупинялися в тещі. Тепер їдемо в Ялту, потім — в Одесу, а звідти — в Рахів на Закарпаття. А тоді заїдемо в Київ.

Такі подорожі для Зубанова — звичні. Щороку він сідає за кермо хонди і намотує кілометри дорогами України.

Цього року не пощастило з відпочинком акордеоністові та нардепу від Партії регіонів Яну Табачнику, 61 рік. Нещодавно йому зробили операцію на жовчному міхурі й тепер він лежить удома.

— Єдина моя розвага — це їздити на перев"язки, — жартує народний артист України.

Зізнається, що найбільше любить відпочивати на закарпатському курорті Шаяни. Їздить туди часто — надає перевагу тамтешнім водам.

42-річний соратник Юлії Тимошенко Андрій Шкіль відпочиває у Трускавці. П"є мінеральну воду і проходить оздоровчі процедури. А завершить свою відпустку на одному з курортів Криму.

Інший БЮТівець Дмитро Видрін, 57 років, подорожує містами Європи.

— Я хочу сісти в автомобіль і проїхати європейські столиці, — сказав він перед поїздкою. — Планую познайомитися з методами роботи і поспілкуватися з їхніми опозиціонерами.

Зараз ви читаєте новину «"Я ніколи не відпочивав за кордоном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути