Ексклюзиви
пʼятниця, 12 квітня 2019 06:45

"21 квітня. Обираємо не кого, а що"

21 квітня 2019 року відбудеться другий тур виборів президента України. Від результатів голосування залежить доля України і кожного українця. Або Україна залишиться вільною європейською національною державою, або стане колонією або сателітом Москви.

Росія розв'язала проти України агресивну війну, яка триває. Кремль продовжує вести проти нашої країни економічну, інформаційну, мовно-культурну, конфесійну війни. Їхньою метою є знищення української ідентичності та незалежної націо­нальної державності.

За цих обставин обрання президентом України людини, яка не має жодного досвіду в управлінні державою та зеленого поняття про військову справу і дипломатію, особи, яка не пропонує нічого, крім порожніх популістських обіцянок та сповненого ворожнечі та зневаги до України та українців цинічного гумору, матиме катастрофічні наслідки.

Чинний президент, обраний у той час, коли Росія розпочала війну, діяв не завжди послідовно і припускався помилок. Він їх визнав і попросив у народу пробачення.

Все ж позитивне у його діях переважає і є очевидним. Під керівництвом Петра Порошенка як президента і верховного головнокомандувача Збройних сил України відбувається відродження української армії, яка зупинила російського агресора й героїчно бореться за збереження і відновлення територіальної цілісності держави. Тривають політико-дипломатичні пошуки миру на умовах, які мають забезпечити життєво важливі інтереси України та її державну єдність.

Політика Петра Порошенка забезпечує незворотність цивілізаційного вибору України та її курсу на членство в Європейському Союзі та в НАТО.

За президентства Порошенка розпочалося оздоровлення економіки України і боротьба з бідністю. Він має системне бачення і розуміння необхідності продовження перетворень в країні для підвищення добробуту і якості життя українців.

Наше спільне майбутнє вимагає відповідального вибору.

Юрій ЩЕРБАК, письменник, дипломат, громадський діяч

Дмитро ПАВЛИЧКО, український поет, літературний критик, політичний діяч, дипломат

Володимир ВАСИЛЕНКО, Надзвичайний і Повноважний посол України, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України

Зараз ви читаєте новину «"21 квітня. Обираємо не кого, а що"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути