Ексклюзиви
вівторок, 27 жовтня 2009 07:15

20 жінок боролися за права повій під Верховною Радою

Автор: фото: Анна УСІК
  Дівчата із організації ”Фемен” протестують біля будівлі Верховної Ради 23 жовтня. Вимагають, аби депутати прийняли закон про кримінальну відповідальність людей, що користуються послугами повій
Дівчата із організації ”Фемен” протестують біля будівлі Верховної Ради 23 жовтня. Вимагають, аби депутати прийняли закон про кримінальну відповідальність людей, що користуються послугами повій

20 учасниць жіночої організації "Фемен" провели минулої п"ятниці під Верховною Радою акцію "Депутатскіє дєвочкі". Вимагали від парламентарів прийняти закон про кримінальну відповідальність за користування послугами повій. 14 жовтня такий законопроект зареєстрував нардеп-"нунсівець" Кирило Куликов. Депутати його ще не розглядали.

— Чого ми маємо ловити за руки секс-туристів з Європи та Америки? У нас є Верховна Рада, яка має цим займатися! — кричить киянка 21-річна Олександра Шевченко. — Але депутати там б"ються, замість того, щоб закони приймати. Тому влаштували для них "вулицю червоних ліхтарів".

Жінки в рожевих і червоних блузках із глибокими декольте та міні-спідницях. На ногах — колготи в сіточку і чоботи на високих підборах. Тримають плакати "Снимешь меня — сядешь на 3 года", "Арештуйте мого клієнта". Їх оточує міліція, підпускають лише до огорожі Ради.

Повз іде "регіонал" Дмитро Табачник, 45 років.

— Табачник, іди до нас! — кричить лідерка "Фемен" 23-річна Анна Гуцол. — Куди ти пішов?

Той не реагує. З опущеними додолу очима швидко прямує до центрального входу в парламент.

— Ідіть до нас, не ховайтеся! — кличе Анна "нунсівця" Юрія Костенка. — Ми готові дати вам хабар: поцілуємо в щоку, якщо приймете закон про кримінальну відповідальність клієнтів.

Ми готові дати вам хабар: поцілуємо в щоку, якщо приймете закон

Костенко обіцяє, що зареєструється у Верховній Раді й вийде їх вислухати. Але не повертається.

— Чоловіки звідусіль їдуть в Україну, щоб зняти дешеву дівчину, — обурюється Олександра Шевченко. — Користуються бідністю і необізнаністю. Міліція може забрати і оштрафувати повію, а клієнт залишається на свободі. Чому він не винен? Якби не було клієнтів, не було б проституток. Вимагаємо закону, який пропише, що за користування секс-послугами проститутки клієнт буде притягнений до громадських робіт на 240 годин або заплатить штраф від 100 до 500 неоподаткованих мінімумів. А за секс із неповнолітніми повіями сяде за ґрати на три роки.

Із парламенту виходить нардеп від блоку НУ-НС Олександр Омельченко, 71 рік:

— Усі дівчата як на підбір. Вам потрібно брати участь у конкурсах краси. Я проголосую за законопроект Куликова, але для цього треба 226 голосів.

Протестувальниці затуляють прохід невисокому чоловікові. Питають, чи він депутат. Той відповідає, що помічник.

— Ну і йди з Богом, — пропускають його. — А нічого такий. Кругленький і лисий, як колобок. Як справжній депутат, — сміються.

Зараз ви читаєте новину «20 жінок боролися за права повій під Верховною Радою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути