середа, 29 серпня 2012 00:00

15 людей допомагали кандидату в сільраду

— Два дні перед довиборами селом по ямах товклися іномарки. Гості обіцяли й добру дорогу до села, і комп'ютери, навіть гроші роздавали пиячкам. Ті наступного дня першими прийшли на дільницю. Три самоскиди гравію привезли й висипали чомусь перед подвір'ям свого кандидата, — розповідає пенсіонер, колишній журналіст Ігор Теличко, 70 років.

У неділю він працював спостерігачем на виборах у селі Кобло Старосамбірського району Львівщини. Дообирали одного депутата Страшевицької сільради. Кандидатів було двоє — безпартійний житель Старого Самбора, охоронець перекачувальної станції 22-річний Віктор Партика та місцевий "регіонал" 49-річний Степан Миджин — охоронець на льонокомбінаті. Останнього приїхали підтримати 15 людей зі Львова.

— На дільниці в народному домі Кобла членів виборчої комісії було менше, ніж приїжджих емісарів, — продовжує Ігор Іванович. — Казали, що приїхав навіть політтехнолог із Києва. Усі підготовчі роботи знімали два телеоператори. Потім вони скрупульозно фіксували кожного виборця від моменту отримання бюлетеня і до опускання його в урну. Хотіли зазняти крупним планом результат голосування на одному бюлетені. Але голова виборчої комісії попередив, що буде змушений вивести оператора із залу. Таке враження, що дообирають депутата не сільської, а Верховної Ради.

За Партику проголосували 42 виборці. За Миджина — 10. Тоді приїжджі почали тиснути на виборчком. Але той не поступався. Одна жінка з комісії розплакалася, іншій стало погано.

— Я нічого не знаю, — говорить телефоном Степан Миджин. — У день виборів мене не було на виборчій дільниці. Агітувати за мене справді приїжджали представники партії ще перед виборами. Обіцяли зробити дороги в селі. Що тут поганого?

— Перемога навіть у такому маленькому селі — це свого роду пропагандистський крок перед майбутніми парламентськими виборами, — коментує політолог Ігор Танчин, 49 років. — От, мовляв, за наших голосують люди навіть на Львівщині — значить, народ підтримує програму Партії регіонів.

Зараз ви читаєте новину «15 людей допомагали кандидату в сільраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути