пʼятниця, 19 жовтня 2018 07:10

11 відсотків українців пропонують розпочати військову операцію

— Рішення Вселенського патріарха можна порівняти з Декларацією про державний суверенітет України 1990 року. Це — декларація про суверенітет духовний. Самостійна церква є опорою незалежності держави, — каже президент 53-річний Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалу "Зік".

Розмова триває 24 хв. Глава держави відповідає на питання.

Про допомогу військовослужбовцям:

– 1,5 мільярда доларів організованого злочинного угруповання попередньої влади повернули державі. Пріоритетом була розбудова армії та створення гуртожитків для 23 тисяч військовослужбовців за півтора року. Контрактники матимуть можливість думати про навчання, тренування, підготовку до оборони, а не про те, як їм вижити. На це спрямоване і збільшення грошового забезпечення військових на 37 відсотків (боєць отримуватиме щонайменше 10 тис. грн поза зоною бойових дій на Донбасі. На фронті — 21 тис. грн. — ГПУ) із 1 січня 2019-го.

Про завершення війни:

— Якщо запропонувати Путіну мир в обмін на території, то не буде ні миру, ні країни. У цьому весь світ переконався після операцій Росії із захоплення Абхазії, Південної Осетії та Придністров'я.

Санкції — потужна мотивація для Кремля повернутися за стіл переговорів і забрати війська з Донбасу. Для гарантії безпеки — ввести миротворців. Тоді повернення територій відбудеться швидко, політико-дипломатичним шляхом. За соціологічними опитуваннями, понад 60 відсотків українців прагнуть саме в такий спосіб завершити війну. І тільки 11 відсотків пропонують розпочати військову операцію. Я не приймаю такий сценарій. Це саме те, чого прагне Путін.

Про боротьбу з корупцією:

— Інфраструктура створена. Антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура працюють. Вони незалежні. Порушують кримінальні справи. Але президент незадоволений, бо ніхто у в'язниці не сидить.

Про мову:

— Ми зробили величезні кроки, щоб українська мова стала популярною. Щоб спілкуватися нею було драйвово. Українці перестали читати російською і почали українською — в цьому переконалися на останньому книжковому форумі у Львові. Мова — це фактор об'єднання держави.

Зараз ви читаєте новину «11 відсотків українців пропонують розпочати військову операцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути