Ексклюзиви
середа, 24 грудня 2008 18:40

100 тисяч доларів коштуватиме зустріч із київським мером

Міський голова Києва Леонід Черновецький, 57 років, хоче поповнити бюджет столиці за рахунок приватних підприємців. Він пропонує запровадити платні прийоми до нього та чиновників міськадміністрації. У такий спосіб мер боротиметься з корупцією. Про це Леонід Черновецький заявив у вівторок на прес-конференції.

За одну зустріч із мером бізнесменам потрібно буде заплатити не менш як $100 тис. Зате Черновецький обіцяє вирішувати всі їх проблеми "за одну секунду":

— Я предложил всем предпринимателям не баловаться и не рассказывать сказки, что у них нет денег. Сначала даешь квитанцию, что ты заплатил за встречу со скромным мером, который любит бабушек. Потом рассказывай о своих проблемах. Деньги будут идти только в бюджет Киева. На квитанции будет значок банка "Заплачено в бюджет Киева для любимых мером бабушек". Все!

Аудієнція в секретаря Київради Олеся Довгого коштуватиме дешевше.

— Я думаю, меньше тридцатника не будет. Он красавец и он решает вопросы. Его уважают депутаты, и Юлия Владимировна, и президент — все, — запевняє Черновецький.

Зустріч із першим заступником голови міськадміністрації Іреною Кільчицькою обійдеться не менш як у $10 тис. За прийом у начальника Головного управління з підприємництва — до $7 тис., у начальника земельного управління — приблизно $5 тис.

Мер Києва каже, що за останню зустріч у ресторані з власниками гральних закладів 18 грудня зібрав $800 тис.

— Все это пойдет моим любимым бабушкам к Новому году, — говорить Черновецький.

— Це повний ідіотизм, — вважає Тарас Рубаняк, 48 років, директор київської фірми "ПТС-Україна", яка займається будівництвом котеджів. — Представники ні малого, ні середнього бізнесу не дозволять собі піти до чиновника на прийом за такі гроші. Бо їх заробити дуже тяжко.

Володимир Барсук, 42 роки, заступник директора приватного підприємства із продажу домашнього текстилю "Ярослав", каже, що їхня фірма разів десять на рік звертається в мерію.

— Бізнесмени ж платять податки в міський бюджет! — каже він. — Заплатити Ірені Реонольдівні 10 тисяч і мати щастя поспілкуватися із нею п"ять хвилин? Нам таке не підходить.

Експерти стверджують, що ніде за кордоном такої практики, яку хоче запровадити столичний міський голова, немає.

Зараз ви читаєте новину «100 тисяч доларів коштуватиме зустріч із київським мером». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути