середа, 06 грудня 2006 17:44

07 грудня

Президент Леонід Кучма підписує заяву прем"єр-міністра Віктора Януковича про відпустку. Виконувачем обов"язків керівника уряду стає перший віце-прем"єр Микола Азаров.

Уночі — о 1.50 — завершуються чергові переговори за участі міжнародних посередників. Вони тривали близько 5 годин. Переважна більшість учасників схвалюють рішення щодо переголосування другого туру, припинення президентом повноважень членів Центральної виборчої комісії та внесення пропозиції щодо нового її складу. Домовляються також, що   Верховна Рада внесе зміни до Закону "Про вибори президента України". Ними передбачать механізм проведення прозорих і чесних виборів та унеможливлять зловживання та фальсифікації.

На пленарному засіданні Верховної Ради обговорюється  можливість ухвалення законів, які б сприяли розв"язанню політичної кризи. Частина депутатів від "Нашої України" готова голосувати за політичну реформу за умови відставки уряду, внесення змін до закону "Про вибори президента України" та формування нового складу ЦВК.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко не підтримує реформи.  Вважає, що "Ющенко здатний іти на вибори й перемогти зі старим законом і старим ЦВК". Сама Тимошенко носить сесійною залою мобільний телефон і почергово передає його Петрові Порошенку, Іванові Плющу й Вікторові Пинзенику. По телефону Віктор Ющенко висловлює їм свою позицію — не голосувати.

Футболіст Олег Лужний приїжджає з Англії до Києва, аби підтримати Ющенка. Проходить акція "Квіти від народу України — суддям Верховного суду". Кілька тисяч чоловік несуть їх із майдану Незалежності.

Виборчий штаб Ющенка організовує автомобільне турне південно-східними регіонами України. Його учасники мають на меті донести до тамтешніх виборців позицію Ющенка.

Прихильники опозиційного кандидата знімають блокаду Музейного провулку в Києві, де розташований "тіньовий штаб" Віктора Януковича.

Зараз ви читаєте новину «07 грудня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути