вівторок, 29 травня 2012 07:15

Опозиціонери запізнилися на круглий стіл

Об'єднана опозиція провела круглий стіл. Обговорювали свою програму "Справедлива держава. Чесна влада. Гідне життя".

Одним із першим прибуває нардеп-"бютівець" Андрій Павловський. До фуршетного столу в київському готелі "Русь" депутат підходить за півгодини до початку заходу. Тут стоїть "бютівка" Людмила Денисова. До класичного костюму вона обрала яскраво-рожеву сумку. Депутати п'ють чай.

Учасники збираються поволі — центр Києва перекритий через підготовку фан-зон Євро-2012. Чорний "Порше Каєн" голови комітету партійного контролю "Фронту змін" Андрія Пишного паркується перед початком заходу. Він із прес-секретаркою швидко йде до входу. Майже ніхто не зауважує прибуття "Тойоти Королли" лідера "Народного руху" Бориса Тарасюка. Далі приїжджає голова центрального виборчого штабу об'єднаної опозиції "Батьківщина" 48-річний Олександр Турчинов. Він з охоронцем виходить із чорного джипа "Aуді Q7". Політика обступають журналісти.

— Потім, потім, — відганяє їх "бютівець" Олександр Абдуллін.

Однак журналісти встигають поставити запитання щодо можливих змін до закону про вибори.

— Від влади можна чекати будь-яких провокацій, — каже Олександр Турчинов.

Лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко приїхав на чорному седані "лексус". Чорний джип "Рендж Ровер" лідера "Фронту змін" 38-річного Арсенія Яценюка під'їжджає до готелю за 3 хв. після запланованого початку заходу.

З авто виходить Арсеній Яценюк, його прес-секретарка та двоє охоронців в однакових сірих костюмах. Нардеп прямує до зали майже бігом.

— Перекрили Хрещатик, важко пересуватися, — каже Олександр Турчинов, відкриваючи засідання.

Серед учасників немає заявлених Лесі Оробець, Лілії Гриневич, Остапа Семерака. Через півгодини біля дверей зали з'являється "бютівка" Олена Кондратюк. Вона проходить до середини і вже за хвилину залишає готель.

Політики виступають один за одним.

— Ми хочемо живої дискусії, це не статичний документ, — говорить про програму Олександр Турчинов. — Він буде допрацьовуватися на круглому столі, де зберуться експерти і фахівці. Доопрацювання буде вестися в усіх регіонах України.

Слово бере Арсеній Яценюк:

— В Україні дві проблеми. Це корупційна монополія як у політиці, так і в економіці. Сьогодні економіка України перебуває у двох-трьох руках, залучаються мільярдні кредити, які віддаватимуть уже майбутні покоління.

Політик додає, що об'єднана опозиція має намір затвердити остаточний варіант своєї програми на передвиборному з'їзді в червні. Доки Яценюк виступає, його охоронці виходять до холу. Там за столами п'ють чай та їдять пиріжки. Уважно прислухаються до журналістів, які згадують прізвища їхнього шефа.

Зараз ви читаєте новину «Опозиціонери запізнилися на круглий стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути