вівторок, 19 липня 2011 07:00

Компартія виграла від падіння рейтингу Януковича

 

— В останні два місяці рейтинг Партії регіонів застиг на місці, — розповідає 64-річний Володимир Паніотто, гендиректор Київського міжнародного інституту соціології. — Але і теперішній рівень розчарування владою та новим президентом — не межа. Рейтинг може падати й надалі. Приміром, у президента Ющенка він скотився до 3 відсотків.

Люди, які розчарувалися у своїх кандидатах, думають, кого підтримувати в майбутньому. Тому з падінням рейтингу Партії регіонів підросла підтримка Арсенія Яценюка та Віталія Кличка.

Значна частина електорату "Регіонів" перекинулася до комуністів. Від падіння рейтингу Януковича вони виграли найбільше. Тепер можуть потрапити до наступного парламенту. Великого резерву в них нема. Ближче до виборів влада підвищить пенсію і поверне собі частину прихильників.

Сергій Тігіпко уособлює непопулярні реформи. За співпрацю з владою розплачується власним рейтингом. Його підтримка може зрости лише тоді, якщо в цілому зросте рейтинг влади.

Рейтинг Блоку Юлії Тимошенко — стабільний протягом року. Судові процеси над лідером на нього не вплинули. І хоч багато людей вважають ці кримінальні справи незаконними, підтримувати Юлію Володимирівну не поспішають.

У "Свободи" пристойні шанси потрапити у парламент. Проте через радикальну ідеологію їхні результати не будуть значні.

Зараз ви читаєте новину «Компартія виграла від падіння рейтингу Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути